021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Licoarea iadul pe pământ

Aici puteti povesti experientele personale.
tudor
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Licoarea iadul pe pământ

Mesaj de tudor »

NumaiUnul scrie: 20 Sep 2025, 13:58 Și iată că a mai trecut o zi fara sa gustdin licoarea dar ne hidratam azi
Felicitari !👋
Totusi te-ai gandit sa schimbi ceva pentru viitor?
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
NumaiUnul
Boboc
Boboc

Mesaj de NumaiUnul »

Tudor uite am citit o carte începând de vineri seara o poveste care cred că o să impresioneze pe mulți dar nu este in romana daca o să reușesc să o traduc ar fi buna pentru toți cei care se afla in starea de a se lăsa de alcool care nea mâncat viață atâtea ani din viețile noastre . Ei ceea ce o sa fac o sa incerc să încerc să îmi petrec viata fără alcool sa vad zile asea cum sunt ele sa le tratez cum trebuiau tratate ele până sa incep sa beau alcool sa fim noi înșine uite că timpul trece deja e aproape o săptămână nici nu mai contorizez dar e greu durerile de cap dimineața și starea de oboseala de rău asta cred că oprește o grămadă de lume sa se lase de alcoolism
tudor
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Mesaj de tudor »

NumaiUnul scrie: 21 Sep 2025, 15:47 . tratez cum trebuiau tratate ele până sa incep sa beau alcool sa fim noi înșine
Ai grija la ceea ce îți dorești că s-ar putea sa fie se împlinească "
Acela care ai fost înainte să ai probleme cu alcoolul, acela s-a apucat de băut.
Deci : Dacă nu schimbi nimic, nimic nu se schimbă.
Deci schimba perspectiva.
Înainte să cunosc AA spuneam :
Eu pot, eu am făcut asta , aia, alea, eu pot singur să mă las de băut.
Egoul are nevoie să fie mereu la cârmă: să aibă dreptate, să controleze, să fie admirat. În lupta cu alcoolismul, exact această voce a egoului devine cea mai mare piedică: „pot să mă opresc când vreau”, „eu nu am o problemă atât de gravă”, „nu am nevoie de ajutor”.

Dar adevărata schimbare în bine începe atunci când recunoaștem limitele noastre și acceptăm că nu putem singuri.
Doar împreună cu învingătorii poți fi învingător .
Toate cele bune și abstinență senină dacă asta îți dorești!
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Scrie răspuns