021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Sunt Maria!

Aici puteti povesti experientele personale.
Mădălina
Boboc
Boboc

Sunt Maria!

Mesaj de Mădălina »

Bună seara!
Sunt Maria, cu mintea limpede de 8 ani.
Am scris aici în topicul "Am nevoie de ajutor". Nu am putut scrie acolo, am uitat ID, parolă..
Am observat că nu mai scrie lumea aici? Oare de ce?
Toată lumea este bine? Nu are nimeni nevoie de ajutor să scape de alcool?
Bine ar fi să fie așa! M-aș bucura mult!
O seară bună vă doresc!
Maria!
Eulcon
Boboc
Boboc

Re: Sunt Maria!

Mesaj de Eulcon »

Și eu am observat că nu prea mai scrie lumea pe aici...

Bună seara! :)

Poate că toată lumea e bine, sau poate că s-a mai apucat lumea de băut, sau poate că se discută mai mult prin alte părți. Eu tind să cred ca e asta, ultima variantă - cred că forumurile nu mai sunt așa de populare ca altă dată :).

Chiar acum când eram și eu mai prezent... în ultimele luni am intrat des și tot postarea mea era printre ultimele, și am făcut o legătura - "așa cum la petreceri rămâneam printre ultimii în picioare" .. mnah, o comparație nepotrivită, ce să-i faci... Dar îmi aduc aminte prin 2022, într-o sâmbătă la o petrecere, cum îmi ziceam eu că nu vreau să beau prea mult și că nu o să stau prea mult, și abia duminică seara am venit acasă. E adevărat că aia a fost ultima la nivelul ăla. Și sper să rămână ultima.

Altele au mai fost dar mai mici, cred ca mult mai mici. Și din păcate, probabil că altele or să mai fie. Sper și încerc să fie cât mai mici, am asta în cap tot timpul, și cred că reușuesc totuși cât de cât să am o limită. Sigur că ar fi bine să nu fie deloc, adica abstinența, dar pentru asta e mult de lucrat psihologic, și trebuie făcute probabil multe schimbări. Poate țara... Sunt prea atașat de obiceiuri, sărbători, hore, toate astea. Uneori, fără o bere sau un vin, nu mai înțeleg nimic, nu mai are sens nimic. Și asta de mic. E destul de greu să le schimb.

Sau poate că așa trebuie să fiu eu, și ce o fi o fi. Motivele mele acum sunt legate de sănătate, nu am ceva nasol dar mai sunt nici ca la 20 de ani. Și nah...se adună. În rest n-am o problema, nici nu fac probleme. Cred ca oricine mă cunoaște m-a văzut cel puțin o dată beat sau "pilit"... n-am o problema cu asta. Trece timpul și o să se facă un an de când nu mai beau zilnic, beau în general doar bere cam de 2 ori pe săptămână sau (mai rar) la 2 săptămâni. La început când am trecut de la consumul zilnic (seara), la cel de acum cu pauze, aveam tendința să compensez, în ultimul timp cred că m-am mai echilibrat.

Eu n-am postat luni de zile sau chiar ani pe aici, fără un motiv precis, așa că n-am ce să zic. Totuși am urmărit mereu forumul. Și o să mai intru, chiar dacă poate nu scriu de fiecare dată când intru. Dar sper să scriu de bine, și să aud de bine!
Mădălina
Boboc
Boboc

Mesaj de Mădălina »

Bună dimineața!
Cum ai reușit să nu mai bei zilnic, așa o să reușești să devii abstinent. Dai vina pe obiceiuri, sărbători...e doar un motiv să bei. Îți este teamă că n-o să poți să te distrezi dacă nu bei. E în regulă, poți renunța pentru o perioadă la acele obiceiuri și sărbători. Nu te simți confortabil, fiindcă lumea te va întreba de ce nu bei. Pur și simplu spui că nu mai bei. Doar tu singur trebuie să fii convins, că te lași de băut.
Am o întrebare, te îmbeți și acum când bei?
Îți doresc numai bine,
Maria!
Eulcon
Boboc
Boboc

Mesaj de Eulcon »

Bună,

Da, mai ales dacă e vreo ocazie sau un mediu "favorabil" :) mă îmbăt într-un final. Niciodată nu vreau, mereu încerc să am grijă, să nu mă îmbăt prea tare. Dar se mai întâmplă să mă ia valul...și cred ca e un punct de care dacă treci, e mai greu să te controlezi. Și apoi mai vine un punct, și dacă treci și de ăla e și mai greu, tot asa.. Și cine știe câte or mai fi, sper sa n-ajung să cunosc mai mult, îmi ajunge. Ocaziile astea sunt destul de rare și încerc să mă feresc de ele. Atunci când se întâmplă nu-mi place, nu-mi face bine deloc.

În rest, într-o zi de weekend sau la o ocazie normala când beau, nu pot sa zic că mă îmbăt.. Îmi place prima bere, o beau repede mai ales dacă mi-e sete, apoi o termin și pe a doua, apoi poate o desfac și pe a treia..cam pe acolo, aia e starea. Apoi în următoarele ore beau așa de menținere, nici să mă îmbăt mai rău dar nici să mă trezesc de tot. După ce mănânc, gata, nu mai intra nimic. Somn... dar oricum e cam mult și așa. Acum o să am niște zile mai grele și trebuie să fiu foarte atent, sper să revin cu bine.
And_y
Veteran
Veteran

Mesaj de And_y »

Buna, Maria!
Felicitari pentru cei 8 ani de abstinenta!
Cum ai procedat ca sa te menti cu mintea limpede?
Nimic nu e intamplator.
primavara
Veteran
Veteran

Mesaj de primavara »

Buna dimineataa, Mariuca!Ce bucurie!
Da, asa este, nu prea mai scrie lumea pe aici si daca vrem sa schimbam asta...sa incepem cu noi...iar...
Ce vremuri frumoase am trait aici cu toti prietenii cu care comunicam zilnic, uneori si noaptea si ne incurajam, ne criticam, ne certam😂🤗 dar nu plecam si mergeam toti uniti inainte pe drumul cel buni cu sperante...Sperantele au devenit realitate pentru noi si stiu ca lui Tudor nu-i place sa fie laudat desi multi dintre noi ii datoram lui viata normala frumoasa pe care o avem acum(cu bune si mai putin bune pt ca ar fi o minciuna sa spunem ca viata in abstinenta este numai lapte si miere dar cu mintea limpede poti gestiona orice situatie si uneori este cazul ca sa renunti cand ceva nu depinde de tine si nu vei putea rezolva niciodata ...Pierzi ca sa castigi si cel mai important lucru este linistea ta....
Eu am fost de coma cu iesirile mele de pe Forum😂 si revenirile tot de atatea ori dar cu experiente si lectii invatate...
Si cititind acum pe la niste topicuri mi-am amintit de mine ca eu eram cea care cautam ajutor si nu asteptam ca altii sa ma ajute...si-l sunam pe Tudor si noaptea ca sa-i arat ce voi scrie a doua zi pe Forum iar dupa un timp cred ca l-am cam exasperat si mi-a spus ca scriu orice simt eu , numai sa scriu, pt ca este bine...🙏💖🍀
Si ca o concluzie pt ziua de ASTAZI ca sa nu bem pt cei care nu stiu(pt ca afara ploua, este urat si este frig si cam asta ar fi motivul pt baut pt intotdeauna se gaseste un motiv)...sa stiti ca cea mai urata zi din abstinenta este infinit mai buna si mai frumoasa decat cea mai frumooasa zi de betie...
Te pup cu drag, Maria!
primavara
Veteran
Veteran

Mesaj de primavara »

Eulcon scrie: 27 Iul 2025, 12:04 Bună,

Da, mai ales dacă e vreo ocazie sau un mediu "favorabil" :) mă îmbăt într-un final. Niciodată nu vreau, mereu încerc să am grijă, să nu mă îmbăt prea tare. Dar se mai întâmplă să mă ia valul...și cred ca e un punct de care dacă treci, e mai greu să te controlezi. Și apoi mai vine un punct, și dacă treci și de ăla e și mai greu, tot asa.. Și cine știe câte or mai fi, sper sa n-ajung să cunosc mai mult, îmi ajunge. Ocaziile astea sunt destul de rare și încerc să mă feresc de ele. Atunci când se întâmplă nu-mi place, nu-mi face bine deloc.

În rest, într-o zi de weekend sau la o ocazie normala când beau, nu pot sa zic că mă îmbăt.. Îmi place prima bere, o beau repede mai ales dacă mi-e sete, apoi o termin și pe a doua, apoi poate o desfac și pe a treia..cam pe acolo, aia e starea. Apoi în următoarele ore beau așa de menținere, nici să mă îmbăt mai rău dar nici să mă trezesc de tot. După ce mănânc, gata, nu mai intra nimic. Somn... dar oricum e cam mult și așa. Acum o să am niște zile mai grele și trebuie să fiu foarte atent, sper să revin cu bine.
Buna Elucon!Nu te analizez pt ca sa te judec pt ca aici nu ne judecam unii pe altii ci doar imi exprim o parere personala.Asadar un alcoolic desi isi propune de multe ori sa bea controlat nu va reusi pt ca alcoolismul este o boala si nu un viciu cum multi gresit cred.
Daca tu iti propui sa nu depasesti o limita si de multe ori reusesti inseamna ca nu ai problema cu alcoolul dar ai grija sa nu devina...
O zi frumoasa sa avem toti!
tudor
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Mesaj de tudor »

primavara scrie: 03 Oct 2025, 08:37 Buna dimineataa, Mariuca!Ce bucurie!
Da, asa este, nu prea mai scrie lumea pe aici si daca vrem sa schimbam asta...sa incepem cu noi...iar...
Ce vremuri frumoase am trait aici cu toti prietenii cu care comunicam zilnic, uneori si noaptea si ne incurajam, ne criticam, ne certam😂🤗 dar nu plecam si mergeam toti uniti inainte pe drumul cel buni cu sperante...Sperantele au devenit realitate pentru noi si stiu ca lui Tudor nu-i place sa fie laudat desi multi dintre noi ii datoram lui viata normala frumoasa pe care o avem acum(cu bune si mai putin bune pt ca ar fi o minciuna sa spunem ca viata in abstinenta este numai lapte si miere dar cu mintea limpede poti gestiona orice situatie si uneori este cazul ca sa renunti cand ceva nu depinde de tine si nu vei putea rezolva niciodata ...Pierzi ca sa castigi si cel mai important lucru este linistea ta....
Eu am fost de coma cu iesirile mele de pe Forum😂 si revenirile tot de atatea ori dar cu experiente si lectii invatate...
Si cititind acum pe la niste topicuri mi-am amintit de mine ca eu eram cea care cautam ajutor si nu asteptam ca altii sa ma ajute...si-l sunam pe Tudor si noaptea ca sa-i arat ce voi scrie a doua zi pe Forum iar dupa un timp cred ca l-am cam exasperat si mi-a spus ca scriu orice simt eu , numai sa scriu, pt ca este bine...🙏💖🍀
Si ca o concluzie pt ziua de ASTAZI ca sa nu bem pt cei care nu stiu(pt ca afara ploua, este urat si este frig si cam asta ar fi motivul pt baut pt intotdeauna se gaseste un motiv)...sa stiti ca cea mai urata zi din abstinenta este infinit mai buna si mai frumoasa decat cea mai frumooasa zi de betie...
Te pup cu drag, Maria!
👋👋👋👋😊😘
Primavara, multumesc pentru gandurile tale frumoase !
Particip des la sedintele AA si nu imi lipsesc parteneri de rercuperare dar totusi imi lipsesc unii dintre cei care scriau pe forum, si imi liupseste emulatia pozitiva ce caracaracteriz odata forumul . Activi se pare ca este Lupica cu postarile salae din meditatiii, tu Primavara si cu mine .
Nu odata ne-am scris noua insine pentru ca nimeni nu era interesat sa faca ceva ca sa ramana abstinent!
Totusi am ramas noi ceea ce aste minunat ! 🤗
Toate cele bune si abstinenta senina daca asta va doriti !
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Mădălina
Boboc
Boboc

Mesaj de Mădălina »

Bună ziua Eulcon!
Cum am reușit eu să nu mai beau..
Nu e ușor, dar după ce am ajuns la fundul sacului..am reușit.
Cea mai mare determinare a mea, a fost copilul.
Nu am vrut să-i mai văd ochișorii triști, când mă vedea că am băut.
Am făcut-o și pentru mine, a doua zi, chiar și a treia îmi era foarte rău.
Eram și supărată pe mine, că nu mă pot abține.
Eu nu am putut să controlez consumul de alcool.
Acum știu că nu este pentru mine.
Tot timpul am alcool în casă, dar eu nu gust.
E fantastic să nu beau.
Toate bune, Maria!
primavara
Veteran
Veteran

Mesaj de primavara »

tudor scrie: 03 Oct 2025, 12:15
primavara scrie: 03 Oct 2025, 08:37 Buna dimineataa, Mariuca!Ce bucurie!
Te pup cu drag, Maria!
👋👋👋👋😊😘
Primavara, multumesc pentru gandurile tale frumoase !
Particip des la sedintele AA si nu imi lipsesc parteneri de rercuperare dar totusi imi lipsesc unii dintre cei care scriau pe forum, si imi liupseste emulatia pozitiva ce caracaracteriz odata forumul . Activi se pare ca este Lupica cu postarile salae din meditatiii, tu Primavara si cu mine .
Nu odata ne-am scris noua insine pentru ca nimeni nu era interesat sa faca ceva ca sa ramana abstinent!
Totusi am ramas noi ceea ce aste minunat ! 🤗
Toate cele bune si abstinenta senina daca asta va doriti !
Buna dimineata, Tudor, multumesc si intotdeauna este o incantare sa aud de la tine!Imi aduc aminte cum ma trezeam si noaptea ca sa-ti scriu si sa te intreb daca fac bine...Multa vreme eu am crezut ca acest Forum este AA si clar Dumnezeu lucreaza prin oameni pt ca te-am gasit pe tine, pe voi si in primul rand Forumul...
Imi pare foarte rau de o prietena care s-a stins , in trecut avand probleme mari cu alcoolul si niciodata nu a considerat ca are o problema si se poate lasa sau opri cand doreste eaRIP si imi aduc aminte ceea ce ai spus si tu de multe ori ca "unii beau pana la moarte" considerand ca nu au nici-o problema...
O zi frumoasa cu abstinenta senina va doresc tuturor!
Scrie răspuns