021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Felicitari pentru Relus !

Aici puteti povesti reusitele voastre.

lazarescu nicolae
Veteran
Veteran
Mesaje: 908
Membru din: 18 Sep 2011, 19:35
Zile de abstinență: 30,06,2015
Zile de abstinență:
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Felicitari pentru Relus !

Răspunsul #11 scris

Mesajde lazarescu nicolae » 16 Dec 2011, 21:25

Felicitari Relus! Iti doresc liniste sufleteasca si ginduri frumoase!
Avatar utilizator

Relus
Veteran
Veteran
Mesaje: 3802
Membru din: 27 Dec 2010, 12:17
Zile de abstinență: 27,12,2010
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Gen: Feminin - Feminin

Re: Felicitari pentru Relus !

Răspunsul #12 scris

Mesajde Relus » 17 Feb 2012, 09:56

Povestea Sentimentelor
Odata, cu mult timp in urma, toate sentimentele
si calitatile umane se aflau intr-un loc secret
pe pamant.
Cand Plictiseala a cascat a treia oara,
Nebunia, mereu nebuna, a zis:
-”Hai sa jucam un joc !... de-a v-ati ascunsa! “.
Cine se ascunde mai bine va fi castigatorul sentimentelor.
Intriga a ridicat din spranceana dreapta, dar Curiozitatea, care nu putea sa se abtina, a intrebat:- ” De-a v-ati ascunsa? Ce joc mai este si acesta? ”
“-Acesta este un joc, (a inceput sa explice Nebunia ) in care eu o sa imi acopar ochii si o sa numar pana la un million, pana voi va ascundeti.Cand am terminat de numarat voi pleca in cautarea voastra si pe cine nu gasesc acela va fi Catigatorul!”
Entuziasmul a inceput sa danseze de fericire, l-a urmat si Incantarea. Norocul a sarit asa de tare incat le-a convins si pe Apatie si Suspiciune sa intre in joc, pe cele pe care nimic nu le ineresa.
Dar, totusi, nu toti erau de acord sa intre in joc.
Adevarul nu a vrut sa se ascunda… si de ce s-ar ascunde? Si asa, pana la urma, toti il vor gasi.
Orgoliul a zis ca este o idee stupida, ( l-a macinat gandul “ de ce nu s-a gandit el primul la aceast joc”).
Atentia nu vroia sa riste.
” Unu, doi, trei… “ a inceput sa numere Nebunia.
Prima s-a ascuns Lenea, care, evident, s-a aruncat dupa prima, si cea mai apropiata stanca pe care a vazut-o. Credinta a urcat in cer. Depedenta s-a ascuns in umbra Succesului, care a reusit sa se ascunda chinuindu -se in varful celui mai inalt copac. Daruirea nu se putea decide unde se va ascunde, fiindca fiecare loc ii se parea perfect, pentru unul din colegii ei. Frumusetea a sarit in lacul cristalin. Pe Rusine o vedeam privind din crapatura unui copac. Carisma si-a gasit locul in zborul unui fluture, iar Libertatea in duhul vantului. Egoismul si-a gasit ascunzatoare, dar… doar pentru el. Minciuna s-a ascuns si ea, pe fundul oceanului, ( minte, era la capatul curcubeului), iar Pasiunea s-a ascuns in craterul vulcanului.
Uitarea a uitat sa se ascunda, dar acest lucru nu e important.
Cand Nebunia a ajuns la 999.999, Iubirea, singura, nu si-a gasit inca ascunzatoarea, fiindca totul era ocupat. Apoi a privit si a vazut o gradina plina de trandafiri undes-a si ascuns, acoperindu- se cu boboci senzuali de trandafir.
”Un million! “a strigat Nebunia si a plecat in cautarea sentimentelor.
Prima a fost gasita Lenea, care, evident,era ascunsa dupa prima stanca, in scurt timp a auzit-o pe Credinta, care dezbatea subiecte de teologie cu Dumnezeu, dar Pasiunea a sarit din craterul vulcanului de frica. Intamplator s-a gasit acolo Dependenta, evident si Succesul. Egoismul nici nu trebuia cautat, singur a iesit din ascunzatoarea sa, in care s-a dovedit ca era un roi de albine. De asa multa cautare Nebuniei i s-a facut sete si asa a gasit Frumusetea, ascunsa in lacul cristalin.
Cu Suspiciunea era mai usor, fiindca ea nu putea sa se decida unde se va ascunde asa ca s-a proptit de o stanca in apropiere.
Astfel, Nebunia, incetul cu incetul a gasit aproape toate sentimentele.
Pe Talent l-a gasit ascuns in graul auriu, iar pe Minciuna la capatul curcubeului ( minte, pe fundul oceanului).Uitarea a uita ca s-a si jucat ceva…
Dar... pe Iubire nu putea sa o gaseasca…
Avatar utilizator

freedom
Veteran
Veteran
Mesaje: 2923
Membru din: 26 Ian 2012, 08:46
Ani de abstinență: 4 ani
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Felicitari pentru Relus !

Răspunsul #13 scris

Mesajde freedom » 17 Feb 2012, 11:29

si continuarea?
cum a gasit iubirea?
vreau happy-end !!!!!!!!!!!!!
“Creand lumea perfecta in inima noastra,
putem sa o vedem luand forma si in exterior.”
Avatar utilizator

Relus
Veteran
Veteran
Mesaje: 3802
Membru din: 27 Dec 2010, 12:17
Zile de abstinență: 27,12,2010
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Gen: Feminin - Feminin

Re: Felicitari pentru Relus !

Răspunsul #14 scris

Mesajde Relus » 17 Feb 2012, 14:07

iubirea este in fiecare dintre noi ,s-a scris enorm despre iubire, un subiect care continua sa ramana neelucidat. Bogatia informationala formata in jurul acestui nucleu conceptual ne face sa ne intrebam, pe buna dreptate, daca o astfel de tema va putea fi vreodata clarificata.
Autorii de teme sentimentale inclina mai mult sau mai putin catre o anumita definire specifica. In literatura genului si in opinia publica si-au facut loc cateva tendinte.
1. Iubirea este sex (Love is sex)
O astfel de opinie este foarte raspandita. Romanele de dragoste sunt cele care o intretin cel mai mult. Intr-o astfel de acceptiune, mai devreme sau mai tarziu, aspectul tactil devine dominant. Omul realizeaza ca exista un mister al sexualitatii, generand o alta judecata, ideea ca iubirea ar fi o taina.
2. Iubirea este o taina (Love is a mistery)
Este credinta cea mai vehiculata in crestinism, in definirea iubirii. Propozitia are cu adevarat incarcatura spirituala, dar din nefericire se opreste aici. Aspectul de mister nu este elucidat, lasand la indemana credinciosului sa-l descopere, cumva.
Cei care pornesc sa afle taina iubirii, in acceptiunea crestina, pe parcursul cautarii ajung in cele din urma la sentimentul vinovatiei si al pacatului. Reconcilierea dintre misterul iubirii, ca definitie data de crestinism si doctrina pacatului actului sexual prin care omenirea a cazut in dizgratie (vezi povestea Evei si a sarpelui din Biblie) este imposibila. Concluzia la care ajung cautatorii din aceasta directie devine evidenta: pacatul actului sexual nu poate fi un mister.
O astfel de libertate de introspectie poate duce oriunde. Cei care se aventureaza pe un astfel de drum sfarsesc rataciti pe cai laturalnice, fara repere.
Inspirat de ideologia crestina a generozitatii totale, exista conceptia ca iubirea este o daruire neconditionata.
3. Iubirea este o daruire neconditionata (Love is unconditional surrender)
Este iluzia vehiculata de cei/cele care ajungand la capatul puterilor de a mai trai iubirea visata, fiind in stare sa ofere totul, sa-si inlature si ultimele rezerve, de autoprezervare, in speranta ca iubirea li se va implini.
La suprafata rationamentele par ca duc la rezolvarea dilemei. `Daca ofer totul, mi se ofera totul. Nu tin nimic pentru mine, astfel ca Dumnezeu ma va rasplati.` isi spune cel/cea ce crede in iubire neconditionata.
Dar, in realitate, o astfel de practica este ca semnarea unui cec in alb. Celui caruia i se ofera o astfel de ocazie poate trece pe cec oricat doreste. Intr-o astfel de situatie se asteapta reciprocitate, dar viata este cu totul alta. Putini sunt cei care raspund pozitiv la astfel de gesturi. In cele mai multe cazuri astfel de metode de a implini iubirea sfarsesc in suferinta. Neconditionarea in iubire nu poate functiona fara ca cei implicati sa posede un nivel inalt de constiinta.
Opus unui astfel de crez este conditionarea in iubire, aparenta ca ea sa fie un rezultat al satisafacerii altor nevoi, in deosebi a celor materiale.
4. Iubirea trece prin stomac (Love takes into account the welfare)
Este o vorba popular raspandita, cu multiple consecinte, mai cu seama privind incheierea unor casatorii rentabile. La o astfel de imaginatie adera in general parintii cuplului, ei vorbind din proprie experienta. Sunt cei care probabil s-au casatorit din dragoste, prin care au inteles sex, iar viata de mai tarziu le-a infirmat opinia.
Cei maturi, dupa esecul iubirii catalogata ca sex, cad usor in latura materiala, emotiile sexuale, pe care acum nu le mai pot trai datorita tocirii simturilor, sunt inlocuite cu senzatii gustative. Prin urmare, cred ei, iubirea trece prin stomac, astfel ca urmaresc in prieteniile barbat-femeie, ca aliantele ce se fac intr-un mod avantajos sa aduca implinirea materiala pentru amandoi.
Aceasta perspectiva are priza la public, deoarece, pe parcursul vietii, cei care nu pot accesa aspectele calitative ale iubirii cad in mod invariabil in experientele gustative.
5. Iubirea este o reactie chimica (Love is a chemical reaction)
Este formularea stiintifica si logica. Ea a prins radacini datorita veridicitatii stiintei. Tratata ca o stare psihologica, iubirea este o reactie a anumitor stari chimice ale creierului; felurite comportari ne predispun la anumite acte care pot fi numite stari de iubire.
Un astfel de crez in iubire elimina aspectul emotional. Iubirea ca reactie chimica nu poate explica partea de trairi sufletesti . In cel mai bun caz, persoana indragostita, fiind in faza care da simptome de instabilitate sau boala, poate lua un medicament,(noi aveam alcoolul) schimbandu-si astfel chimismul organismului.
Multi oameni care traiesc stari de iubire pe care nu le mai pot controla apeleaza la astfel de metode, fireste ca prin aceasta devin `normali`, starea de `suferinta` inceteaza si cu aceasta intregul mister al iubirii este pierdut.
Iubirea ca reactie chimica are un viitor in societatile care il streseaza pe om.
6. Dumnezeu este iubire (God is love)
Acest aspect are complexitatea cea mai mare. O astfel de nadejde s-a dezvoltat din cultura crestina, ingloband si parerea ca iubirea este o taina.
O astfel de viziune, prin modul in care se poate exprima, are implicatii logice interesante. Daca Dumnezeu este iubire si iubirea este Dumnezeu, in aceasta formulare se intruneste latura totala a spiritualitatii iubirii. fara spiritualitate nu putem intelege iubirea, deoarece Dumnezeu, asa cum se arata in Biblie, este spirit.
Expresia `Dumnezeu este iubire`, mai ales vehiculata in forma ei in limba engleza `God is Love`, este cea mai raspandita in lumea spirituala diversa, trecand barierele religioase. . Prin urmare, numai cei care cunosc sufletul pot spune ca iubesc.

Înapoi la “POVESTI DE SUCCES”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori