021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Alcoolic de bere

Aici puteti povesti experientele personale.
primavara
Veteran
Veteran
Mesaje: 261
Membru din: 01 Mai 2022, 09:26

Re: Alcoolic de bere

Mesaj de primavara »

Vbc scrie:Când numai poti controla alcoolul bei dimineața... :(( atunci e clara treaba!
Eu beam sa încep ziua, plecam cu masina ,acum la.fel....
Vbc buna, vrei sa vorbim in privat?
Daca-mi dai o adresa de e-mail si o stergi dupa este ok
Vbc
Veteran
Veteran
Mesaje: 1685
Membru din: 11 Sep 2019, 23:34

Re: Alcoolic de bere

Mesaj de Vbc »

.
Ultima oară modificat 05 Noi 2023, 20:10 de către Vbc, modificat 1 dată în total.
Nu am nevoie de noroc. Eu îmi fac propriul meu noroc...
primavara
Veteran
Veteran
Mesaje: 261
Membru din: 01 Mai 2022, 09:26

Re: Alcoolic de bere

Mesaj de primavara »

ok, poti sterge
Avatar utilizator
mijooo
Boboc
Boboc
Mesaje: 8
Membru din: 05 Aug 2020, 17:50

Re: Alcoolic de bere

Mesaj de mijooo »

Azi, daca va fi o.k., se fac 2 saptamani de cand nu am mai baut deloc bere.

Ma simt muuuult mai bine fizic cu exceptia insomniilor. Ceaiurile cu valeriana si musetel ma ajuta dar nu foarte mult. Nu stiua daca e vorba de sevraj sau de problemele care ma coplesesc si pe care inante le inecam in alcool.

Am avut si prima sedinta de psihoterapie care a fost de relationare cu psihoterapeutul. A fost foarte fain dar nu am atins problema consumului de alcool. O voi face in sedinta de saptamana asta. Sunt convins ca fara a lucra la cauze nu imi rezolv problemele. Si sunt multe cauze, din pacate......

M-au ajutat foarte mult ceea ce ati scris pe forum si mi-a crescut speranta ca pot si eu sa renunt complet la alcool. Multi dintre voi sunteti exemple admirabile.

In plus m-am folosit si de alte resurse online care cred ca ajuta:

- Instagram: pagina Sobriety Motivation. Posteaze destul de des destainuri ale persoanelor care s-au confruantat cu dependenta de alcool (si de droguri). Unele sunt chiar vedete care marturisesc prin ce au trecut si cum sunt acum. Iti cresc motivatia de a te lasa de alcool.

- I am sober: aplicatie pe iPhone. Exista varianta free s varianta cu plata. Eu am optat pentru cea free si mi se pare foarte ok. Iti masoara performanta in termeni de zile de abstinenta. In plus, in fiecare dimineata si seara ti reaminteste de ce vrei sa renunti la alcool (completezi motivul can descarci aplicatia). In plus in fiecare dimineata iti trimite la ora pe care o specifici tu un citat motivational despre beneficiile renuntarii la alcool.

Le-am mentionat pntru ca pot sa fie de folos si altora care doresc sa renunte la alcool. Cred ca la mine a functionat faptul ca m-am 'bombardat' cu mesaje primite din toate partile (forum, insta, app I am Sober) care sa-mi reaminteasca in permanenta ca trebuie sa renunt la alcool si ca viata e mult mai frumoasa in abstinenta. Pana acum a functionat.

@vbc: mi-as fi dorit foarte mult sa fiu un bautor ocazional dar nu e asa. Poate cantitatile nu sunt industriale si mai mici decat cele consumate de altii dar problema e ca nu le pot controla.... Mi-a fost afectata viata de familie, mi-a fost afectat job-ul, mi-a fost afectata sanatatea, tot ce e important in viata mi-a fost afectat de alcool. Din pacate trebuie sa recunosc asta daca vreau sa ma salvez. Cu tine ce s-a intamplat vbc? Ai avut o perioada atat de frumoasa de abstinenta, ce s-a intamplat de ai reluat dinnou consumul? A fost un soc puternic? Scuze daca ai povstit pe alt topic poate dar eu nu am vazut.

@joystick: ma bucur ca la tine berea fara alcool te-a ajutat sa scapi. Asa cum spuneau si altii pentru multi nu e o solutie. In 2019 am baut 5 luni de zile doar bere fara alcool dupa ce am avut un episod nerorocit la finalul anului 2018 din cauza alcoolului. De Paste am fost la cumparaturi si am vazut pe raft intr-un supermarket o bere Iron Maiden. Nu mai vazusem asa ceva si cum sunt mare fan am zis ca trebuie sa o incerc, e doar o bere, nu am ce sa patesc. De la acea bere am ajuns sa beau mult mai mult si necontrolat decat in 2018...... Pentru mine berea fara alcool nu e o solutie, stiu ce mi s-a intamplat. Din nou, ma bucur ca la tine a functionat.

Cu ce am inlocuit berea? Cu ceaiuri, multe ceaiuri. SUnt relaxante, nu la fel de relaxante ca berea dar faptul ca nu ma mai imbat compenseaza 1000%. Nu pot sa spun ca nu duc dorul sentimentului de relaxare pe care mi-l dadea berea dar cand ma gandesc ca ma ducea spre groapa sigur pot sa ma lipsesc de el.

O zi minunata sa aveti,

Mihai
Vbc
Veteran
Veteran
Mesaje: 1685
Membru din: 11 Sep 2019, 23:34

Re: Alcoolic de bere

Mesaj de Vbc »

Dacă nu ai mai băut de 2 săptămâni e f bine, ești pe.drumul cel bun
Astăzi nu am băut nici eu.
Eu am băut bere fara alcool în 2.9 de abstinenta cred ca de 4 5 ori, obișnuiam atunci sa beau tymbark de vișine, aproape zilnic.

M ai întrebat de ce am băut după 2.9 ani, am apucat și am ciocnit la o petrecere un pahar, apoi m am trezit cu el la gura luând o inghigitura..... dupa ce am luat o inghititura am zis sa l termin dc tot am gustat.... si a urmat 1.5ani de consum.... ultimele 5 luni un consum foarte mare,as putea spune.
De menționat faptul ca am fost tot timpul prea sigur pe mine ca nu voi mai consuma, pana la acel episod.. Dc as putea sa dau timpul înapoi, nu mai participam la acea petrecere.
Precizez ca și eu sunt un consumator de vin în mare parte și bere uneori.
Tărie nu consum, dc numai am vin tărie nu beau deși nu lipsește din frigider, asta fiind doar un principiu al meu, ca de băut beau pt efect în momentul de față, nu pt gust
Nu am nevoie de noroc. Eu îmi fac propriul meu noroc...
Avatar utilizator
mijooo
Boboc
Boboc
Mesaje: 8
Membru din: 05 Aug 2020, 17:50

Re: Alcoolic de bere

Mesaj de mijooo »

Buna Vbc,

Multumesc pentru raspuns. Pacat a ai avut ghinionul acelui pahar care te-a facut sa bei din nou..... Oricum, ai avut aproape 3 ani de abstinenta ceea ce e remarcabil. Cu siguranta aceasta perioada ti-a facut bine si ficatul tau s-a refacut. In plus, e clar ca poti sa renunti definitiv daca ai putut sa te abtii o perioada atat de lunga. Eu sunt la inceput dar ce m-a ajutat a fost faptul ca m-am decis sa fiu 'bombardat' zilnic cu mesaje de incurajare si anti-alcool. Ma trezesc primind mesaje in aplicatii si ma culc la fel, cu mesaje de incurajare. Pana acum a functionat, sper si in continuare sa fie la fel. In plus, ma gandesc foarte mult la fiul meu. Daca nu renunt ajung sa fiu o mare povara pentru el. Si asa a suferit mult si am impresia ca i-am distrus copilaria din cauza consumului necontrolat de alcool.

Sper sa ma ajute si psihoterapia, am sa vad.... Nu sunt credincios, imi pare rau de lucrul asta dar nu am ce sa fac. Asa ca doar n specialist poate sa ma ajute, in nici un caz un preot......

O zi frumoasa,

Mihai
Eulcon
Boboc
Boboc
Mesaje: 17
Membru din: 26 Sep 2014, 09:49

Re: Alcoolic de bere

Mesaj de Eulcon »

Pe mine m-a ajutat concentrarea asupra unei "pasiuni/hobby", in acel 1 an si ceva in care am fost abstinent, sunt mai mult de 10 ani de atunci. Probabil ca altfel nu tinea, si de asta cred ca ceva de genul asta e un fel de stalp de sustinere al abstinentei... eu asta am trait. Si cred ca sunt si alte "stalpuri".
primavara
Veteran
Veteran
Mesaje: 261
Membru din: 01 Mai 2022, 09:26

Re: Alcoolic de bere

Mesaj de primavara »

Buna Eulcon!
Departe de mine ideea de a te contrazice sau a da sfaturi.Repet pt mine ca sa nu uit.
Ceea ce m-a ajutat pe mine este faptul ca am urmat pasii celor care au reusit inaintea mea si bine am facut...Am inteles ideea ca a te lasa de baut pt altii sau pt altceva nu va lucra pt a deveni abstinenta si singurul mod de a ma cura si a avea o abstinenta senina si nu o abtinere este faptul ca trebuie sa fiu convinsa ca trebuie sa ma las doar pt mine nu pt altii sau altceva si daca mie imi va fi bine le va fi bine tuturor celor din jur si voi putea face orice ce-mi place si vreau dar cu mintea limpede...🤔
Scrie răspuns