021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

O noua viață

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
And_y
Veteran
Veteran

Re: O noua viață

Mesaj de And_y »

Buna seara,
Bine v-am regasit!
Revin pe forum dupa o lunga absenta si dupa ce am recidivat asta iarna in luna februarie, dupa o abstinenta de 6 ani. S-a intamplat in urma unui soc emotional. Am baut in mai multe reprize in lunile: februarie, martie si mai, asta intre 2 internari la psihiatrie si una intr-un centru de reabilitare, toate cu scopul de a ma opri din consum.
Am reusit doar acum cand am 14 zile de cand nu am mai pus alcool in gura.
In toata perioada asta de baut, m-a socat faptul ca am marit cantitatea de alcool dar am consumat si votca careia mie nu-mi place gustul si pe care inainte nu o consumam. Beam de dimineata pana seara si nu ma mai duceam la serviciu.
Acum am nevoie de ajutorul vostru pentru a ma putea mentine in abstinenta.
Va multumesc in avans!
Nimic nu e intamplator.
tudor
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Mesaj de tudor »

Salut, Andy!
Îmi pare sincer rău pentru recăderea ta dar mă bucur tot odată că ai revenit la abstinență și că ai revenit și pe acest forum.
Acum ai aflat și tu pe propria -ți "piele " că odată ajuns la stadiul de dependența de alcool ești dependent toată viața.si că nu numai că nu rămâi "la stadiul undeva ai lăsat ultima ora băutul" dar te-ai dus la un consum mai mare.
Cu siguranță că te-ai analizat în ultimul timp.
Un lucru pe care îl neglijează majoritatea covârșitoare a celor care recad in consumul de alcool este că nu participă la un grup de întrajutorare.
Neparticiparea duce la ignoranță și la lipsa de soluții pentru situațiile emoționale periculoase pentru dependenții de alcool.
Când ești permanent în contact cu persoane abstinente care au aceiași problema dar sunt abstinente îți pot fi îndrumători, prieteni și buni ascultători, pot fi oglinda ta când ești în impas emoțional.
Eu în cei 16 ani de abstinență am trecut prin multe evenimente și triste și evenimente fericite cu încărcătură emoțională mare dar am avut sprijinul unei comunități din care nu am lipsit.
Acest forum a fost odată plin de viață însă din păcate mulți s-au retras, au ales fie sa meargă la grupurile AA din localitatea lor fie s-au retras în alcool.
Câțiva sunt abstinenți singuratici iar tu ști ce înseamnă singuratatea unui dependent de alcool într-o lume care nu îl înțelege dar care îl judecă repede pe unul care nu bea "un pahar cu el"
Te încurajez să rămâi activ aici pe forum și să îți cauți și un grup AA acolo unde te afli.
Mergi la o ședință, povestește -le de tine și vei primi ajutor înțelegere și suport!
Ține minte:
Un pahar este prea mult și o sută nu ajung.
Dacă nu te atingi de primul pahar nu te poți îmbăta.
Dacă nu schimbi nimic ,nimic nu se schimbă .
Toate cele bune și abstinență senină îți doresc!
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Vbc
Veteran
Veteran

Mesaj de Vbc »

And_y scrie: 07 Iun 2024, 20:21 Buna seara,
Bine v-am regasit!
Revin pe forum dupa o lunga absenta si dupa ce am recidivat asta iarna in luna februarie, dupa o abstinenta de 6 ani. S-a intamplat in urma unui soc emotional. Am baut in mai multe reprize in lunile: februarie, martie si mai, asta intre 2 internari la psihiatrie si una intr-un centru de reabilitare, toate cu scopul de a ma opri din consum.
Am reusit doar acum cand am 14 zile de cand nu am mai pus alcool in gura.
In toata perioada asta de baut, m-a socat faptul ca am marit cantitatea de alcool dar am consumat si votca careia mie nu-mi place gustul si pe care inainte nu o consumam. Beam de dimineata pana seara si nu ma mai duceam la serviciu.
Acum am nevoie de ajutorul vostru pentru a ma putea mentine in abstinenta.
Va multumesc in avans!
Te a șocat consumul crescut pentru ca ai avut odihnit ficatul...asa am pățit și eu când am reluat consumul după cca 3 ani, mai puțin ca tine ce-i drept..
Începi sa bei, și parcă intrii pe.automat, bei mai mult ca înainte...
Nu am nevoie de noroc. Eu îmi fac propriul meu noroc...
And_y
Veteran
Veteran

Mesaj de And_y »

Buna seara,
Ieri dupa masa am sunat la AA Romania, de unde mi a raspuns un alcoolic abstinent cu multi ani vechime, care mi a trimis 2 link-uri ptr. sedinte online AA si un link cu cartea Big Book tradusa in romana, varianta prescurtata. Avand in vedere faptul ca in orasul meu nu exista grup AA si nu am posibilitatea sa ma deplasez in alt oras, seara am intrat pe grupul online AA Romania unde am fost primit cu caldura si unde am aflat multe povesti de viata interesante.
Am ajuns la aceeasi concluzie ca si a unui ergoterapeut, alcoolic abstinent, din centrul de recuperare unde am fost internat, ca eu in aceasta perioada de 6 ani doar m-am abtinut de la bautura.
Avea dreptate findca eu nu am aplicat cei 12 pasi.
Nimic nu e intamplator.
mijooo
Boboc
Boboc

Mesaj de mijooo »

Buna Andy,

Poti sa postezi linkurile pentru intalnirile AA online?

Multumesc!
And_y
Veteran
Veteran

Mesaj de And_y »

Buna seara mijooo,
Ședințele AA Online

Grup AA Romania aplicatia ZOOM
Sedinta online a grupului " AA Romania"
marti si joi de la ora 21:00 https://us02web.zoom.us/j/8235021724
Parola este 163256

Grupul UNU București ședința online joi ora 18
https://meet.google.com/qmv-frqa-dfv
aplicația Google meet
Nu are parolă
Nimic nu e intamplator.
mijooo
Boboc
Boboc

Mesaj de mijooo »

Multumesc mult Andy!
tudor
Veteran
Veteran

Mesaj de tudor »

And_y scrie: 12 Iun 2024, 21:45 Buna seara,
Ieri dupa masa am sunat la AA Romania, de unde mi a raspuns un alcoolic abstinent cu multi ani vechime, care mi a trimis 2 link-uri ptr. sedinte online AA si un link cu cartea Big Book tradusa in romana, varianta prescurtata. Avand in vedere faptul ca in orasul meu nu exista grup AA si nu am posibilitatea sa ma deplasez in alt oras, seara am intrat pe grupul online AA Romania unde am fost primit cu caldura si unde am aflat multe povesti de viata interesante.
Am ajuns la aceeasi concluzie ca si a unui ergoterapeut, alcoolic abstinent, din centrul de recuperare unde am fost internat, ca eu in aceasta perioada de 6 ani doar m-am abtinut de la bautura.
Avea dreptate findca eu nu am aplicat cei 12 pasi.
Felicitări, Andy pentru curajul de a suna și intră la ședințele AA unde alte persoane cu experiența în abstinență îi ajută pe cei care vor să rămână abstinenți.
Foarte multe persoane sună însă puțini fac continuă acțiunea.
Adică să aibă bunăvoința se deplaseze la ședințele AA sau sa intre online, să își păstreze mintea deschisa, să își reducă egoul,să caute asemănăriile dependenței lor cu a celorlalți, să se străduiască sa aplice ceea ce li se potrivește, să procure literatura AA sa persevereze prin prezenta. Să ia în serios studiul cărții Alcoolicii Anonimi și tot așa.
"Keep going back " : " Continuă să revi". este un îndemn spus fiecărui nou venit la ședințele AA și ți-l spun și eu.
P s. Săptămâna trecută am fost in concediu într-o zonă unde "a picat câteva zile" telefonia și internetul.
A fost minunat! 🙂
Toate cele bune vă urez și abstinență senină celor care și -o doresc!
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
And_y
Veteran
Veteran

Mesaj de And_y »

Buna seara,

Multumesc Tudor pentru sfaturi!
Unde as putea gasi cartea Alcoolicii Anonimi tradusa in limba romana, eventual in format electronic?
Nimic nu e intamplator.
tudor
Veteran
Veteran

Mesaj de tudor »

And_y scrie: 17 Iun 2024, 21:57 Buna seara,

Multumesc Tudor pentru sfaturi!
Unde as putea gasi cartea Alcoolicii Anonimi tradusa in limba romana, eventual in format electronic?
Din păcate magazinul online al site-ului Alcoolicii Anonimi nu funcționează dar daca mai telefonezi la Alcoolicii Anonimi îți voi da numărul de telefon al responsabili lui cu literatura AA și îi poți comanda cartea Alcoolicii Anonimi., 12 Pași și 12 Tradiții, Viața fără băutură care împreună costă mai puțin decât o sticla de vodka "șmecheră".
In format PDF ți-o voi da eu ai alte materiale AA.
Aștept să suni!
ImagineOLD Tudor
Scrie răspuns