021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Abstinenta

Elle
Boboc
Boboc

Abstinenta

Mesaj de Elle »

Bună seara! Aș dori câteva sfaturi de la veterani! Cu ce au înlocuit alcoolul?? Sunt abstinenta de 1 an de zile ! M am lăsat de alcool pt ca am ajuns la atacuri de panică și efectiv corpul meu refuza orice gram de alcool mă bagă în anxietate și atacuri de panică! Am spus stop! Și așa am rămas! Însă viața a luat o întorsătură ciudată! Nu mai sunt eu !recunosc îmi lipsește ! Știu poate o să spuneți ani anxietate ia pastile fă terapie ! Terapie am făcut…!( cam degeaba ) tot eu mă ajut ! Însă pastile nu am vrut să iau și nici nu vreau ! Pt un alcoolic căruia i s-a. Schimbat chimia la creier, pastilele înseamnă o nouă dependență greu de lăsat! Problema mea acutuala ! Este încă anxietatea și atacuri de anxietate! Am avut un sevraj cam urat la o lună de zile și nici de cum imediat cum au majoritatea! Am citit internetul în lung și în larg ! Din păcate în Ro nu este mediatizată. Chestia stă cu alcoolismul cum este în UȘĂ de ex! Păcat ca oamenii nu se expun mai mult și cadrele medicale nu explică ce ți se întâmplă cum ți se modifică chimia creierului… cum devii depend de substanțele din creierul tău când consumi alcool , și nu de alcool
În sine…! Mă rog asta este o altă discuție ! Ulterior am aflat despre PAWS-un fel de sevraj care se poate întinde pe 2 ani de zile … cu stări de tot felul… ! Deci sunt curioasă câți ați avut așa ceva ?? Câți V ați luptat cu acesta retragere din alcool odată fizic pisihic și emoțional?? Când redevii tu ?? Când nu te mai gândești la
Alcool?? Nu beau pt ca îmi este frică !! Dar în același timp
Îmi lipsește și ju va mint…! Nu știu acesta varianta a mea ! O nouă persoană ! Înainte de alcool , nu era el ( alcoolul ) în viața mea. Și era altfel ! După .. a fost timp de 10
! Un alcoolic funcțional ! Vesel relaxat ! Nu am avut chestii negative ca probleme cu poliția, certuri, violențe .. etc…! Situația de față este ciudată ! Nu știu exact cum să trăiesc fără alcool! Mă mint… ca e mai bine așa ca o să fie bine ca oamenii normali nu beau atât cat am băut eu și etc…! Însă în mine este o frustrare.. interioară ! Nu știu cum să gândesc și cum să înlocuiesc gândurile despre alcool?? Mă frustrez când merg undeva și toți consumă! Sau când aj acasă și mi aș turna un pahar de vin să mă simt relaxată …!cert este ca la
Alcool nu mă mai pot întoarce și nici nu mai vreau pt ca drumul este unul
Singur și ăla duce la distrugere! Este cert ca nu pot deveni cum eram la
Început să beau un pahar două ca nu mi ar plăcea așa ceva :))) cum [...] de la petreceri și pahare bune acum pup
Un singur pahar :))) ( mai și glumim )! Ideea este ca nu știu ce să fac cu distracția al cu voia bună ! Vreau Să mă
Simt iarăși eu și fără alcool ! Să mă simt liberă nu intr o închisoare a minții! Cum să fac să nu mai asociez totul cu alcoolul ?? Cum să mi scot din cap
Ideea ca alcoolul te face mai fericit! Cum să redevin eu ??? Cum să pot trăi fericită fără alcool?? Și fără a mă și-ți frustrată ! Ac dacă am scris prea mult și sper ca nu deranjează pomelnicul
Mei pe
Nimeni ! 🤣
Vbc
Veteran
Veteran

Re: Abstinenta

Mesaj de Vbc »

PAWS-un fel de sevraj care se poate întinde pe 2 ani de zile … cu stări de tot felul…

Exista asa ceva? Eu nu am auzit
Nu am nevoie de noroc. Eu îmi fac propriul meu noroc...
Elle
Boboc
Boboc

Re: Abstinenta

Mesaj de Elle »

Da da există ! Poți da căutare pe Google și ai să găsești articole , scrise în engleză! Eu am aflat de pe TikTok ! Urmăresc câteva pers în recuperare etc.. de prin America ! Și acolo am văzut că-ți vb despre acest Paws! Deci cu alte cuvinte cei de pe acest grup nu ați avut nici unul?? Nici anxietate după
Alcoolism ! Nici stări nici nimic??chiar ieri am fost la dr și am vb un pic despre acest subiect și mi spunea ca e posibil sa experimentez inca un sevraj pana ajunge creierul la echilibru…!
Scrie răspuns