021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Va salut ... cu respect

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 18,10,2014
Ani de abstinență: 6 ani

Re: Va salut ... cu respect

Mesaj de lupica »

Meditatie

26 mai

TRANSFORMÂND NEGATIVUL ÎN POZITIV

Evoluţia noastră spirituală şi emoţională din AA nu depinde într-o măsură chiar atât de mare de reuşită, ci mai mult de eşecuri şi dezavantaje. Dacă vei ţine cont de acest lucru, cred că recăderea ta te va propulsa înainte, în loc să te tragă înapoi.
ÎN VIZIUNEA LUI BILL

Ţinându-ne la curent cu durerea şi obstacolele pe care le-au avut de înfruntat şi depăşit fondatorii noştri pe parcursul înfiinţării AA, Bill W. ne-a transmis un mesaj destul de clar: o recădere poate constitui o experienţă pozitivă în drumul nostru către abstinenţă şi recuperarea de-o viaţă. O recădere confirmă cele auzite în repetate rânduri la întruniri – „Nu bea primul pahar!” Aceasta consolidează încrederea în natura progresivă a bolii şi ne aduce în casele noastre necesitatea şi frumuseţea atitudinii smerite din programul nostru spiritual. Atunci când sunt mânat de orgoliu, adevărurile simple se prezintă în forme complicate.
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

27 mai

FĂRĂ LAMENTĂRI

Zi de zi încercăm să ne apropiem cât mai mult de perfecţiunea lui Dumnezeu. Aşa că nu trebuie să ne consumăm cu lamentările...
ÎN VIZIUNEA LUI BILL

Când am descoperit prima dată că nu există niciun îndemn negativ în cei Doisprezece Paşi AA, am fost derutat, deoarece aceasta deschidea un orizont foarte larg. Doar atunci am putut să-mi dau seama ce înseamnă AA pentru mine:AA nu este un program care-ţi spune ce să nu faci, ci ce să faci.AA nu este o lege marţială; este libertate.AA nu înseamnă să-mi plâng defectele, ci să-mi dau toată silinţa ca să le corectez.AA nu înseamnă căire, ci izbăvire.AA nu înseamnă să fiu blestemat pentru păcatele mele, cele din trecut şi cele din prezent.AA presupune să-I mulţumesc lui Dumnezeu pentru progresul pe care îl realizez astăzi.
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

3 iunie

PE ARIPILE RUGĂCIUNII

... apoi am aruncat o privire înspre Pasul Şase. Am atras atenţia asupra faptului că bună­voinţa este indispensabilă.
ALCOOLICII ANONIMI

Paşii Patru şi Cinci au fost dificili, dar au meritat. Acum m-am împotmolit la Pasul Şase şi, în disperare, am luat Cartea cea Mare şi am citit acest pasaj. Eram afară şi mă rugam pentru bunăvoinţă în momentul în care mi-am ridicat privirea şi am văzut o pasăre imensă care se înălţa spre cer. Deodată, am văzut cum s-a lăsat în voia curenţilor de aer puter­nici din vârful muntelui. Planând cu repeziciune, apoi năpustindu-se în jos, după care iar se avânta în sus, pasărea făcea lucruri ce păreau imposibile pentru o pasăre de rând. A fost un exemplu edificator de creatură care se lasă “în voia” unei forţe superioare ei. Mi-am dat seama că dacă pasărea „şi-ar fi retras voinţa” şi ar fi încercat să zboare cu mai puţină încredere, bazându-se doar pe propriile forţe, n-ar mai fi zburat atât de liber. Această analiză mi-a dat bunăvoinţa de a rosti rugăciunea de la Pasul Şapte. Nu este uşor să cunoşti voia lui Dumnezeu în orice împrejurare. Trebuie să cercetez şi să fiu pregătit pentru curenţi, iar pentru asta ajută rugăciunea şi meditaţia! Deoarece sunt o fiinţă slabă, mă rog lui Dumnezeu să-mi permită să-I cunosc voia, dar şi să-mi dea puterea şi curajul de a o îndeplini – astăzi.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

4 iunie

SCĂPĂM DE SECHELELE TRECUTULUI

După o lectură atentă a primelor cinci sugestii, ne punem întrebarea dacă nu cumva am omis ceva, căci construim un arc de triumf prin care vom trece, în sfârşit, în calitate de oameni liberi... Suntem gata să-I permitem acum lui Dumnezeu să ne scape de lucrurile care am recunoscut că sunt inacceptabile?
ALCOOLICII ANONIMI

Pasul Şase este ultimul pas „de pregătire”. Deşi m-am folosit deja destul de mult de rugăciune, formal nu i-am cerut nimic Puterii superioare pe parcursul celor Şase Paşi. Mi-am identificat problema, am ajuns să cred că există o soluţie, am hotărât să caut această soluţie şi mi-am făcut „curăţenia generală”. Acum mă întreb: „Sunt dispus să trăiesc în abstinenţă, să mă schimb şi să renunţ la vechile obiceiuri?” Trebuie să determin dacă într-adevăr sunt pregătit pentru schimbare. Revizuiesc ceea ce am făcut şi sunt dispus ca Dumnezeu să mă scape de toate defectele mele de caracter; căci în Pasul următor, Îi voi spune Creatorului că sunt dispus şi Îi voi cere ajutorul. Dacă mi-am pregătit cu minuţiozitate fundaţia şi simt că sunt dispus să mă schimb, voi fi apoi gata să mă apuc de urmă­torul Pas. „Dacă mai suntem tributari unor obişnuin­ţe de care nu ne putem debarasa, trebuie să-I cerem ajutorul lui Dumnezeu”. (ALCOOLICII ANONIMI)
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

7 iunie

SPERANŢĂ PE TERMEN LUNG

De vreme ce majoritatea dintre noi s-au născut cu o abundenţă de dorinţe naturale, nu este ceva ieşit din comun că de multe ori le permitem acestora să-şi depăşească cu mult scopul lor firesc. Când ne conduc orbeşte sau când pretindem inten­ţionat ca ele să ne ofere mai multe satisfacţii sau plăceri decât este posibil sau decât ni s-ar cuveni, acesta este exact momentul în care ne abatem de la nivelul de perfecţiune pe care Dumnezeu vrea să-l atingem aici, pe Pământ. Aceasta este măsura defectelor noastre de caracter sau, dacă doriţi, a păcatelor noastre.

DOISPREZECE PAŞI ŞI DOUĂSPREZECE TRADIŢII

Iată unde se naşte speranţa pe termen lung şi se obţine o pespectivă, atât asupra naturii bolii mele, cât şi asupra drumului recuperării mele. Frumuseţea AA constă în conştientizarea faptului că viaţa mea se va ameliora cu ajutorul lui Dumnezeu. Drumul în AA devine mai bogat, înţelegerea devine adevăr, visele devin realitate – iar ziua de astăzi se va întinde la nesfârşit. De cum am intrat în lumina AA, inima mi s-a umplut de prezenţa lui Dumnezeu.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

9 iunie

TRĂIND ÎN PREZENT

La început, încercăm să trăim în prezent doar cu scopul de a nu mai consuma alcool – şi funcţionează. Odată ce ideea a devenit o parte din gândirea noastră, descoperim că a trăi viaţa în segmente a câte 24 de ore este o modalitate eficien­tă şi satisfăcătoare de a face faţă şi altor chestiuni.
VIATA FARA BAUTURA

„Fiecare zi la rândul ei”. Pentru un nou-venit, aceasta şi alte zicale AA ar putea părea ridicole. În momente de stres, vorbele de duh ale comunităţii AA ar putea deveni cuvinte de o importanţă majoră. Fiecare zi ar putea fi ca un trandafir care îşi desface petalele coform planului unei Puteri Superioare mie însumi. Programul meu ar trebui să fie „plantat” într-un loc potrivit, la fel cum ar trebui să fie îngrijit, hrănit şi protejat de vătămători. Cultura mea va necesita răbdare şi acceptarea faptului că unele flori ar putea fi mai arătoase decât celelalte. Fiecare etapă a desfacerii petalelor poate să-mi ofere satisfacţie şi bucurie dacă nu intervin şi eu sau dacă nu permit aşteptărilor mele să-mi întreacă capaci­tatea de acceptare –iar asta îmi va oferi seninătate.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

11 iunie

OBLIGAŢII FAMILIALE

... o viaţă spirituală care nu include... obligaţii familiale n-ar putea atinge nicidecum perfecţiunea.
ALCOOLICII ANONIMI

Se poate să mă descurc de minune cu programul – aplicându-l la întruniri, la serviciu şi în activităţile de sprijin – şi să descopăr că acasă lucrurile au luat-o razna. Mă aştept de la cei dragi mie să înţeleagă, dar nu le este cu putinţă. Mă aştept să-mi observe şi să-mi evalueze progresul, dar n-o fac – decât dacă le arăt. Le neglijez cumva nevoile şi dorinţele în favoarea atenţiei şi grijii faţă de mine? Sunt iritabil şi plictisitor când sunt în preajma lor? Mă corectez rostind nişte scuze abia bolborosite, sau mă înarmez cu răbdare şi toleranţă? Le ţin cumva predici, încercând să-i schimb sau să-i „îndrept”? Am făcut vreodată curat în casă împre­ună cu ei? „Viaţa spirituală nu este doar o teorie. Trebuie s-o trăim” (ALCOOLICII ANONIMI).
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

13 iunie

CORECTÂNDU-NE GREŞELILE

„Aproape orice soţie sau copil care trăieşte ani de zile alături de un alcoolic riscă să ajungă un nevropat. Într-o anumită măsură, întreaga familie este bolnavă”.
ALCOOLICII ANONIMI

În calitatea mea de alcoolic, pentru mine este important să-mi dau seama că îmi provoc suferinţă nu numai mie însumi, ci tuturor celor din jurul meu. Să mă corectez în faţa membrilor familiei mele şi a familiilor celorlalţi alcoolici, va fi mereu un lucru important. Înţelegerea dezastrului pe care l-am provocat şi încercarea de a repara prejudiciile va constitui o sarcină pe termen lung. Exemplul abstinenţei mele ar putea servi altora drept sursă de speranţă şi încredere în forţele proprii.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

15 iunie

SĂ FACI DIN AA PUTEREA TA SUPERIOARĂ

„... Poţi... să faci până şi din AA Puterea ta Superioară. Aici sunt o mulţime de oameni care şi-au rezolvat problema cu alcoolul... mulţi membri... au trecut pragul exact în starea aceasta... credinţa le-a devenit mai profundă şi mai cuprinzătoare... odată schimbaţi, ei au ajuns să creadă într-o Putere Superioară...”
DOISPREZECE PAŞI ŞI DOUĂSPREZECE TRADIŢII
Pe vremea când beam, nimeni nu era mai presus de mine, cel puţin din punctul meu de vedere. Cu toate acestea, nu puteam să radiez de bucurie atunci când mă priveam în oglindă, aşa că am venit la AA unde alături de ceilalţi, am auzit vorbindu-se despre o Putere Superioară. Nu puteam să accept ideea unei Puteri Superioare, deoarece credeam că Dumnezeu e crud şi neiubitor. În disperare de cauză, am considerat, la început, Puterea Superioară ca fiind o masă, apoi un copac, apoi grupul meu AA. Au trecut anii, viaţa mi s-a ameliorat, iar eu am început să-mi pun întrebări în legătură cu această Putere Superioară. Treptat, cu răbdare, atitudine smerită şi multe întrebări, am ajuns să cred în Dumnezeu. Relaţia mea de acum cu Puterea Superioară îmi dă tăria să duc o viaţă fericită şi abstinentă.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

16 iunie

RECEPTIVITATEA

Am descoperit că Dumnezeu se arată celor care Îl caută. Pentru noi, tărâmul spiritului este unul vast, spaţios, atotcuprinzător, niciodată exclusivist sau interzis celor care caută cu toată seriozitatea. Credem că este deschis tuturor.
ÎN VIZIUNEA LUI BILL

Receptivitatea faţă de noţiunea unei Puteri Superioare ar putea deschide porţile spiritului. Deseori găsesc spiritul uman încorsetat în diferite dogme şi credinţe. Pot să fiu spiritual în propria împărtăşire. Împărtăşirea personală mă alătură rasei umane şi mă apropie de Dumnezeu, aşa cum Îl înţeleg eu.
lupusor_[...]

Scrie răspuns