021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Lupta cu abstinenta !! Un alcoolic abstinent de scurt timp

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
tudor
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Lupta cu abstinenta !! Un alcoolic abstinent de scurt timp

Mesaj de tudor »

Vbc scrie: 06 Sep 2025, 19:14 Salutare tuturor,
Am renunțat o perioada la alcool in perioada asta fix acum 6 ani, din păcate am reluat consumul după aproape 3 ani frumoși de abstinenta.
Sunt hotărât sa încerc din nou, acum , cand ma confrunt cu un consum mai ridicat ca in 2019, si probleme mai mari, nu mai pot controla alcoolul, daca beau primul pahar,..... in ultimele 10 zile am avut o recadere, aseară mai exact!

Păcat ca nu mai scrie multa lume aici, cum se intampla odată, nici eu nu am mai scris de mult timp, dar am mai întrat ,am mai citit mesajele care erau...
Salut VBC!
Ma bucur că te-ai decis din nou să intri in abstinență.
Nu se scrie pe aici pentru că nu există continuitate.
Unii nu mai scriu că au reluat băutul.
Alții că nu scriu.... și alții pe aici.
Eu abstinent sunt dar pentru că merg pe drumul abstinenței cu învingătorii de la grupul AA.
Acest forum a fost cândva activ dar pentru că noi veniți nu au avut stabilitate și continuitate în abstinență vechimii membrii ai forumului au ales ședințele AA.
Cât despre "recăderile" tale , VBC te rog să nu te superi, dar nu ai de unde sa recazi pentru că nu ai făcut nicio recuperare din dependenta.
Au fost reluări ale băutului.
Nu schimbi nimic,nimic nu se schimbă.
Cu aceiași gândire care a dus la consumul compulsiv de alcool nu te poți recupera.
Ușa AA este deschisa.
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Vbc
Veteran
Veteran

Mesaj de Vbc »

Salut,
Mulțumesc pt mesaj!
In ultimele 15 zile am reluat consumul într o singură zi.
Astăzi nu beau!
Nu am nevoie de noroc. Eu îmi fac propriul meu noroc...
tudor
Veteran
Veteran

Mesaj de tudor »

Vbc scrie: 13 Sep 2025, 22:29 Salut,
Mulțumesc pt mesaj!
In ultimele 15 zile am reluat consumul într o singură zi.
Astăzi nu beau!
Continuă în abstinență!
Vezi daca te recunoști:
"Noi, alcoolicii sintem barbati si femei care ne-am pierdut capacitatea de a controla bautul. Stim ca nici un om intr-adevar alcoolic nu va putea niciodata sa-si recapete puterea de control asupra alcoolului. Au fost momente in viata fiecaruia dintre noi in care paream ca ne-am recapatat puterea de control dar, aceste perioade – de obicei foarte scurte – erau urmate inevitabil de o scadere si mai puternica a controlului."
"Pentru cei incapabili de a bea moderat, problema este cum să înceteze complet băutul. Plecăm, desigur, de la presupunerea că cititorul are dorinţa de a se opri. Dacă o asemenea persoană va putea sau nu să renunţe la băutură pe o cale ne-spirituală, depinde de cât de mult şi-a pierdut deja din puterea de a alege dacă să bea sau nu. Mulţi am crezut în tăria noastră de caracter şi aveam o dorinţă deosebit de puternică de a înceta băutul pentru totdeauna şi, totuşi, ne-a fost imposibil s-o facem. Derutanta trăsătură a alcoolismului, aşa cum îl cunoaştem noi, coristă din totala incapacitate de a sta departe de băutură, indiferent de cât de mari ar fi nevoia sau dorinţa omului în cauză."
"Ştim că, atâta timp cât stă departe de băutură - şi o poate face pe perioade de luni sau de ani - el are reacţii de om normal. Ştim tot aşa de bine că, de îndată ce o cantitate (oricât de mică şi sub orice formă) de alcool pătrunde în organismul său, se întâmplă ceva la nivel fizic şi mintal care îl face să nu se poată opri. Experienţa oricărui alcoolic confirmă cu prisosinţă acest fenomen"
Care este răspunsul pentru o abstinență senină și menținerea ei :
"Să conștientizăm amăgirea că noi, odată ce ne-am oprit din băut, am putea deveni ca oamenii normali. Amăgirea trebuie spulberată; este o nebunie. O, dacă am putea fi ca aceia care pot bea moderat, am fi fericiți, dar din păcate, nu suntem. O dată ce am traversat linia de demarcație, de acum suntem alcoolici."
Ce m-a ajutat de la început:
Abstinența senină se menține dacă nu bei astăzi, mergi la întruniri, stai aproape de alți membri AA și lucrezi Pasii, cu ajutorul unui sponsor și al Puterii tale Superioare. Nu trebuie să o faci singur. Doar pentru azi e suficient.”
Așa am ajuns la 17 și jumătate de abstinență, fiecare zi la timpul ei.
Nu mă culc pe ureche că "m-am vindecat" .
La ședințele AA aud ce li se întâmplă celor care cred că s-au vindecat de alcoolism
Unii au și murit devreme!
Te poți scuti dacă faci eforturile necesare .
Ce crezi că îți mai poți permite să pierzi după primul pahar?

Acel prim pahar "te va ajuta" să le pierzi!
Nu spune mie nu mi se va întâmpla!
Se poate întâmpla orice!
Pasul 1
"Am admis că suntem neputinciosi și viața ne-a scăpat de sub control "
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
tudor
Veteran
Veteran

Mesaj de tudor »

Salut!
La mesajul tau din 14 septembrie am raspuns și ulterior am văzut că nu mai apare în forum.
Nu știu din ce motive.
Știu doar că am fost informat că mesajul meu trebuie aprobat de admin.
Tot cu presupusul dau că menținând de AA și de faptul că sunt abstinent datorita AA am deranjat.
Zic și eu.
În trecut am avut și alte piedici de la alt admin..
Ceea ce poate nu știu admin. este că au și cu domnul doctor Hriscu Eugen ne cunoaștem de peste 15 ani
Mai precis de când am fost invitat 4 martie 2010 la o prezentare a ALIAT despre prevenirea consumului abuziv de alcool și tratarea dependentei de alcool.
De atunci îl întâlnesc pe Domnul doctor Hriscu Eugen la Conferințele AA pentru relațiile cu specialiștii din domeniul tratamentului dependentelor unde fiind invitat ne onorează cu prezența dansului.
Ocazie in care mă asigura că atunci când pacienții ALIAT termină terapia pentru dependenta de alcool sunt îndrumați, li se sugerează sa participe la ședințele AA.
Lucru pentru care suntem recunoscători.
BBC, pe scurt, te invitam sa revii la ședințele AA.
Te invit sa scri zilnic aici.
Cu siguranță că forumul se va revigora.
Toate cele bune și abstinență senină îți doresc!
ImagineOLD Tudor
NumaiUnul
Boboc
Boboc

Mesaj de NumaiUnul »

VBC și eu sunt în situație cu tine tu ai stat 3 ani fara sa bei nimic eu am câteva luni numai și am căzut înapoi în păcat acum la ultima beție am baut 3 zile întruna iar acum am doua zile de când nu am mai pus alcool in gura da intradeva că mi-a fost și rău acolo m sper sa trec și peste asta din nou și să încercăm să ne susținem unu pe alti "azi nu beau "
admin
Administratorul site-ului

Mesaj de admin »

Buna Tudor. Nu ai deranjat cu nimic, esti la fel de binevenit aici ca si in prima zi. Doar sistemul antispam s-a activat si las mesajul de la tehnic aici ”Ultimul mesaj anterior al utilizatorului tudor a fost în data de 23.08.2025 și a fost scris de pe un IP diferit de IP-ul mesajului din data de 13.09 iar sistemul vede ca pe o suspiciune de spam;”
tudor scrie: 15 Sep 2025, 13:11 Salut!
La mesajul tau din 14 septembrie am raspuns și ulterior am văzut că nu mai apare în forum.
Nu știu din ce motive.
Știu doar că am fost informat că mesajul meu trebuie aprobat de admin.
Tot cu presupusul dau că menținând de AA și de faptul că sunt abstinent datorita AA am deranjat.
Zic și eu.
În trecut am avut și alte piedici de la alt admin..
Ceea ce poate nu știu admin. este că au și cu domnul doctor Hriscu Eugen ne cunoaștem de peste 15 ani
Mai precis de când am fost invitat 4 martie 2010 la o prezentare a ALIAT despre prevenirea consumului abuziv de alcool și tratarea dependentei de alcool.
De atunci îl întâlnesc pe Domnul doctor Hriscu Eugen la Conferințele AA pentru relațiile cu specialiștii din domeniul tratamentului dependentelor unde fiind invitat ne onorează cu prezența dansului.
Ocazie in care mă asigura că atunci când pacienții ALIAT termină terapia pentru dependenta de alcool sunt îndrumați, li se sugerează sa participe la ședințele AA.
Lucru pentru care suntem recunoscători.
BBC, pe scurt, te invitam sa revii la ședințele AA.
Te invit sa scri zilnic aici.
Cu siguranță că forumul se va revigora.
Toate cele bune și abstinență senină îți doresc!
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline
tudor
Veteran
Veteran

Mesaj de tudor »

NumaiUnul scrie: 17 Sep 2025, 20:58 VBC și eu sunt în situație cu tine tu ai stat 3 ani fara sa bei nimic eu am câteva luni numai și am căzut înapoi în păcat acum la ultima beție am baut 3 zile întruna iar acum am doua zile de când nu am mai pus alcool in gura da intradeva că mi-a fost și rău acolo m sper sa trec și peste asta din nou și să încercăm să ne susținem unu pe alti "azi nu beau "
Felicitări " Numai Unul" pentru decizia de a înceta băutul.
Iți împărtășesc din experiența mea cu nereușitele.
Nu am băut 9 luni și am reînceput cu o bere soam băut doi ani la rând.
Nu am băut 6 luni și am reînceput cu bere fara alcool așteptând să mă simt bine. Pentru că efectul pe care-l așteptam nu a venit trecut pe bere cu alcool.
Am mai avut pauze de băut de 3 luni și am schimbat pe tărie și vin .
Și .... nu m-am oprit decât la detox.
Unde greșeam?
Greșeam crezând că este îndeajuns să opresc băutul.
Greșeam crezând că pot singur.
Greșeam crezând că sunt mai puternic decât alcoolul
Greșeam crezând că le stiu pe toate.
Greșeam crezând că sunt centrul universului și buricul pământului.
Greșeam că nu ceream ajutor.
Când am cerut să ajutor eram dispus să îl și primesc.
Eram dispus să am bunăvoința sa ascult și să fac ce au făcut alții abstinenți de ani de zile in abstinență.
Eram dispus să fac orice numai să nu mai fiu sluga alcoolului.
Și am făcut.
Sunt abstinent și recunoscător pentru că am avut mintea deschisă motivația personală și perseverența sa fac tot ce trebuie.
Sunt abstinent datorita lui Dumnezeu si AA și nu am cuvinte sa îmi exprim gratitudinea.
Opritul din băut nu este îndeajuns, este începutul.
Cu aceiași gândire care a dus la consumul iresponsabil de alcool nu te poți recupera.

Toate cele bune și abstinență senină dacă asta va doriți!
ImagineOLD Tudor
tudor
Veteran
Veteran

Mesaj de tudor »

admin scrie: 17 Sep 2025, 21:11 Buna Tudor. Nu ai deranjat cu nimic, esti la fel de binevenit aici ca si in prima zi. Doar sistemul antispam s-a activat si las mesajul de la tehnic aici ”Ultimul mesaj anterior al utilizatorului tudor a fost în data de 23.08.2025 și a fost scris de pe un IP diferit de IP-ul mesajului din data de 13.09 iar sistemul vede ca pe o suspiciune de spam;”
tudor scrie: 15 Sep 2025, 13:11 Mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră!
Sper că acest forum să renască și să fie de folos celor care vor să își schimbe viața.si aceasta și cu sprijinul ALIAT
ImagineOLD Tudor
Vbc
Veteran
Veteran

Mesaj de Vbc »

NumaiUnul scrie: 17 Sep 2025, 20:58 VBC și eu sunt în situație cu tine tu ai stat 3 ani fara sa bei nimic eu am câteva luni numai și am căzut înapoi în păcat acum la ultima beție am baut 3 zile întruna iar acum am doua zile de când nu am mai pus alcool in gura da intradeva că mi-a fost și rău acolo m sper sa trec și peste asta din nou și să încercăm să ne susținem unu pe alti "azi nu beau "

Nu au fost chiar 3ani, ma apropiam de 3, in schimb am peste 3 de cand am reluat consumul. Cu câteva pauze una de vreo 3 luni, si restul 1,2 săptămâni de câteva ori...
Vorba unei vorbe din batrani:
La început numeri zilele cand bei (se intampla atunci cand dependenta nu este instalata)
Apoi numeri zilele cand nu bei (cand nu mai ai control)
#astăzi nu beau
Nu am nevoie de noroc. Eu îmi fac propriul meu noroc...
NumaiUnul
Boboc
Boboc

Mesaj de NumaiUnul »

Da asea este este foarte greu și ocazia se ivește mereu de aia trebuie sa fim tari și să trecem peste toate numai eu știu ce ii in sufletul și inima mea ... Dar aicea pot sa vorbesc liber și să nu îmi fie rușine de ceea ce sunt
Scrie răspuns