Vbc scrie: ↑13 Sep 2025, 22:29
Salut,
Mulțumesc pt mesaj!
In ultimele 15 zile am reluat consumul într o singură zi.
Astăzi nu beau!
Continuă în abstinență!
Vezi daca te recunoști:
"Noi, alcoolicii sintem barbati si femei care ne-am pierdut capacitatea de a controla bautul. Stim ca nici un om intr-adevar alcoolic nu va putea niciodata sa-si recapete puterea de control asupra alcoolului. Au fost momente in viata fiecaruia dintre noi in care paream ca ne-am recapatat puterea de control dar, aceste perioade – de obicei foarte scurte – erau urmate inevitabil de o scadere si mai puternica a controlului."
"Pentru cei incapabili de a bea moderat, problema este cum să înceteze complet băutul. Plecăm, desigur, de la presupunerea că cititorul are dorinţa de a se opri. Dacă o asemenea persoană va putea sau nu să renunţe la băutură pe o cale ne-spirituală, depinde de cât de mult şi-a pierdut deja din puterea de a alege dacă să bea sau nu. Mulţi am crezut în tăria noastră de caracter şi aveam o dorinţă deosebit de puternică de a înceta băutul pentru totdeauna şi, totuşi, ne-a fost imposibil s-o facem. Derutanta trăsătură a alcoolismului, aşa cum îl cunoaştem noi, coristă din totala incapacitate de a sta departe de băutură, indiferent de cât de mari ar fi nevoia sau dorinţa omului în cauză."
"Ştim că, atâta timp cât stă departe de băutură - şi o poate face pe perioade de luni sau de ani - el are reacţii de om normal. Ştim tot aşa de bine că, de îndată ce o cantitate (oricât de mică şi sub orice formă) de alcool pătrunde în organismul său, se întâmplă ceva la nivel fizic şi mintal care îl face să nu se poată opri. Experienţa oricărui alcoolic confirmă cu prisosinţă acest fenomen"
Care este răspunsul pentru o abstinență senină și menținerea ei :
"Să conștientizăm amăgirea că noi, odată ce ne-am oprit din băut, am putea deveni ca oamenii normali. Amăgirea trebuie spulberată; este o nebunie. O, dacă am putea fi ca aceia care pot bea moderat, am fi fericiți, dar din păcate, nu suntem. O dată ce am traversat linia de demarcație, de acum suntem alcoolici."
Ce m-a ajutat de la început:
Abstinența senină se menține dacă nu bei astăzi, mergi la întruniri, stai aproape de alți membri AA și lucrezi Pasii, cu ajutorul unui sponsor și al Puterii tale Superioare. Nu trebuie să o faci singur. Doar pentru azi e suficient.”
Așa am ajuns la 17 și jumătate de abstinență, fiecare zi la timpul ei.
Nu mă culc pe ureche că "m-am vindecat" .
La ședințele AA aud ce li se întâmplă celor care cred că s-au vindecat de alcoolism
Unii au și murit devreme!
Te poți scuti dacă faci eforturile necesare .
Ce crezi că îți mai poți permite să pierzi după primul pahar?
Acel prim pahar "te va ajuta" să le pierzi!
Nu spune mie nu mi se va întâmpla!
Se poate întâmpla orice!
Pasul 1
"Am admis că suntem neputinciosi și viața ne-a scăpat de sub control "