Meditatie
4 mai
„ABSOLUT SINCER”
Trebuie să fim absolut sinceri cu oricine dacă avem de gând să ducem o viaţă lungă şi fericită pe acest pământ.
ALCOOLICII ANONIMI
Sinceritatea, ca şi celelalte virtuţi, trebuie împărţită cu semenii. Totul a început după ce mi-am împărtăşit „... toată povestea vieţii mele cu altcineva...” pentru a-mi găsi locul în comunitate. Mai târziu, mi-am deschis sufletul în faţa noului-venit pentru a-l ajuta să-şi găsească loc printre noi. Această împărtăşire mă ajută să aflu sinceritatea în toate preocupările mele şi să îmi dau seama că planul lui Dumnezeu pentru mine se poate realiza prin deschidere sinceră şi voinţă.
021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.
Va salut ... cu respect
- lupica
- Veteran

- Zile de abstinență: 18,10,2014
- Ani de abstinență: 6 ani
Re: Va salut ... cu respect
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]
"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
lupusor_[...]
"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
- lupica
- Veteran

- Zile de abstinență: 18,10,2014
- Ani de abstinență: 6 ani
Re: Va salut ... cu respect
Meditatie
12 mai
TRECUTUL A LUAT SFÂRŞIT
Experienţa dobândită în AA ne-a învăţat că nu putem trăi singuri cu problemele noastre apăsătoare şi cu defectele de caracter ce le provoacă sau le agravează. Dacă... Pasul Patru... a scos cu uşurinţă la iveală experienţele acelea pe care am fi preferat să nu ni le amintim... apoi nevoia de a nu mai trăi în singurătate, bântuiţi de stafiile acelea chinuitoare ale trecutului, devine mai urgentă ca niciodată. Trebuie să găsim pe cineva cu care să vorbim despre ele.
DOISPREZECE PAŞI ŞI DOUĂSPREZECE TRADIŢII
Tot ce a fost făcut a luat sfârşit. Nu mai poate fi schimbat. Dar se poate schimba atitudinea mea vizavi de aceasta, cu ajutorul discuţiilor cu cei care au mai trecut prin aşa ceva şi a naşilor. Pot să-mi doresc ca trecutul să nu se fi întâmplat niciodată, dar dacă voi reacţiona altfel faţă de ceea ce am făcut, atitudinea mea se va schimba. Nu va trebui să-mi doresc să scap de sechelele trecutului. Pot să-mi schimb sentimentele şi atitudinile, dar asta numai prin faptele mele, şi cu ajutorul confraţilor mei alcoolici.
12 mai
TRECUTUL A LUAT SFÂRŞIT
Experienţa dobândită în AA ne-a învăţat că nu putem trăi singuri cu problemele noastre apăsătoare şi cu defectele de caracter ce le provoacă sau le agravează. Dacă... Pasul Patru... a scos cu uşurinţă la iveală experienţele acelea pe care am fi preferat să nu ni le amintim... apoi nevoia de a nu mai trăi în singurătate, bântuiţi de stafiile acelea chinuitoare ale trecutului, devine mai urgentă ca niciodată. Trebuie să găsim pe cineva cu care să vorbim despre ele.
DOISPREZECE PAŞI ŞI DOUĂSPREZECE TRADIŢII
Tot ce a fost făcut a luat sfârşit. Nu mai poate fi schimbat. Dar se poate schimba atitudinea mea vizavi de aceasta, cu ajutorul discuţiilor cu cei care au mai trecut prin aşa ceva şi a naşilor. Pot să-mi doresc ca trecutul să nu se fi întâmplat niciodată, dar dacă voi reacţiona altfel faţă de ceea ce am făcut, atitudinea mea se va schimba. Nu va trebui să-mi doresc să scap de sechelele trecutului. Pot să-mi schimb sentimentele şi atitudinile, dar asta numai prin faptele mele, şi cu ajutorul confraţilor mei alcoolici.
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]
lupusor_[...]