021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Va salut ... cu respect

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 18,10,2014
Ani de abstinență: 6 ani

Re: Va salut ... cu respect

Mesaj de lupica »

Meditatie

24 august

O ENIGMĂ EFICIENTĂ

S-ar putea să găsim explicaţii referitoare la experienţele spirituale, aşa cum sunt cele care ni s-au întâmplat nouă, dar de multe ori am încercat să mi-o explic pe a mea şi nu am reuşit decât s-o descriu. Cunosc sentimentul pe care mi l-a lăsat şi rezultatele pe care le-a avut, dar îmi dau seama că s-ar putea să nu-i înţeleg niciodată întru totul dedesubturile.
ÎN VIZIUNEA LUI BILL

În timpul unei întruniri a AA, am avut parte de o profundă experienţă spirituală care m-a făcut să-mi scape următoare remarcă: „Sunt alcoolic!”. De atunci, nu m-am mai atins de alcool. Pot să vă spun cuvintele pe care le-am auzit chiar înainte să devin AA, şi în ce măsură m-au afectat acele cuvinte - dar de ce mi s-a întâmplat lucrul acesta, nu ştiu să vă zic. Cred că o Putere Superioară mie m-a ales ca să mă vindece, dar nu ştiu de ce. Încerc să nu mă îngrijorez sau să mă întreb în legătură cu ceea ce încă nu cunosc; în schimb, cred că dacă voi continua să lucrez Paşii, să aplic principiile AA în viaţa mea şi să-mi împărtăşesc experienţa, mă voi îndrepta cu bucurie către o spiritualitate profundă şi matură, în care voi descoperi noi şi noi lucruri. Până una-alta, mă bucur că am fost înzestrat cu credinţa în Dumnezeu Şi cu posibilitatea de a lucra Paşii şi de a-i ajuta pe alţii.
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

25 august

DARUL DE A STABILI LEGĂTURI

Scapă-mă de sub jugul propriei personalităţi, ca să pot îndeplini mai bine voia Ta.
ALCOOLICII ANONIMI

Pe vremea când eram un alcoolic înrăit, deseori beam pentru a stabili legături cu ceilalţi din jur, dar nu am reuşit decât să cad în ghearele singurătăţii alcoolice. Datorită modului de viaţă AA, am primit darul de a stabili legături cu cei care sunt astăzi acolo, dar şi cu cei care urmează să vină. Pentru acest dar fără preţ din partea lui Dumnezeu, voi fi mereu recunoscător.
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

26 iulie

“VALOAREA” ABSTINENŢEI

Este bine ca fiecare grup AA să se autofi­nan­ţeze după nevoi şi să refuze contribuţii din afară.

DOISPREZECE PAŞI ŞI DOUĂSPREZECE TRADIŢII

Când merg la cumpărături, mă uit la preţuri şi, dacă am nevoie de ceea ce văd, dau banii şi cumpăr. Acum că trebuie să mă aflu în recuperare, trebuie să-mi fac ordine în viaţa mea. Când mă duc la vreo întrunire, îmi fac o cafea, câteodată mai multe, cu lapte şi zahăr. Dar când se face chetă, ori sunt prea ocupat ca să-mi scot banii din poşetă, ori nu am destui, dar sunt acolo pentru că am nevoie de întrunirea asta. Am auzit că cineva sugera să punem contravaloarea unei beri într-o urnă, dar m-am gândit că e prea mult! Aproape niciodată nu am dat un dolar. Ca atâţia alţii, mă bizui pe membrii mai generoşi că vor finanţa comunitatea. Uit că e nevoie de bani pentru închirierea sălii, pentru laptele pe care îl beau, pentru zahăr, ceşti. După întrunire, voi plăti fără ezitare nouăzeci de cenţi pentru o cafea într-un restaurant; pentru asta am întotdeauna bani. Aşadar, cât valorează abstinenţa şi pacea mea interioară?
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

28 august

MAI SCĂPĂM DE O POVARĂ

Arătându-le şi altora care suferă felul în care am primit ajutor, este exact lucrul care ne face să credem că viaţa merită trăită, în timp ce acum pentru noi... trecutul întunecat este... soluţia pentru propria viaţă şi fericirea altora.
ALCOOLICII ANONIMI

De când sunt abstinent, am scăpat de multe suferinţe: înşelarea partenerei, părăsirea celui mai bun prieten într-o situaţie dificilă şi spulberarea speranţelor mamei mele în legătură cu viaţa mea. În fiecare caz, cineva din program mi-a povestit de o problemă similară, iar eu am fost în stare să povestesc ce mi s-a întâmplat mie. După ce am terminat de povestit, amândoi am simţit că ni s-a luat o piatră de pe inimă.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

30 august

SINGURA CONDIŢIE...

„La un moment dat... fiecare grup AA avea o mulţime de reguli pentru membri. Fiecare era speriat, într-un chip prostesc, că ceva sau cineva va răsturna barca... Lista întreagă era groaznic de lungă. Dacă toate aceste reguli ar fi fost aplicate peste tot, nimeni n-ar fi putut să se înscrie vreodată în AA.”

Sunt mulţumit că Tradiţia Trei necesită din partea mea doar dorinţa de a mă lăsa de băut. De ani de zile îmi tot încalc promisiunile. În sânul comunitătii nu trebuia să fac promisiuni, nu trebuia să mă concentrez. A trebuit doar să asist la o şe­dinţă, într-o atmosferă tulbure, ca să-mi dau seama că eram acasă. Nu trebuia să jur iubire infinită. Aici, străinii mă îmbrăţişau. „Se îmbunătăţeşte pe zi ce trece”, îmi spuneau ei, şi „În fiecare zi la rândul ei, poţi să o faci”. Nu mai erau străini, ci prieteni grijulii. Mă rog Lui Dumnezeu să mă ajute să ajung la cei care au nevoie de abstinenţă şi să mă menţină recunoscător!
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

31 august

UN PROGRAM UNIC

ALCOOLICII ANONIMI nu vor avea niciodată un statut profesional. Am priceput întrucâtva vorbele din străbuni: „Ce dai, aceea primeşti”. Am descoperit că, la nivel profesional, banii şi spiritualitatea nu se intersectează.

Cred că ALCOOLICII ANONIMI este unicul tratament eficient al alcoolismului, deoarece se bazează doar pe principiul împărtăşirilor unui alcoolic către alt alcoolic. Iată de ce acest program este unic. Când am hotărât că vreau să trăiesc abstinent, am chemat-o pe o femeie, care ştiam că este membru AA abstinent, iar ea mi-a transmis mesajul Alcoolicilor Anonimi. N-a primit nici o recompensă în bani, dar a fost răsplătită prin faptul că a mai stat abstinentă încă o zi. Astăzi, nici eu nu pot pretinde să fiu plătit altfel decât cu încă o zi fără alcool, aşa că în această privinţă, sunt răsplătit generos pentru munca depusă.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

1 septembrie

VOINŢA DE EVOLUA

Dacă urmează să primim şi alte daruri, trezirea noastră trebuie să continue.
ÎN VIZIUNEA LUI BILL

Abstinenţa umple golul dureros din suflet pe care mi l-a lăsat alcoolismul. Deseori mă simt atât de bine fizic, încât cred că mi-am terminat treaba. Totuşi, bucuria nu înseamnă doar absenţa durerii; este darul trezirii spirituale neîntrerupte. Bucuria vine din studiul asiduu şi neîntrerupt, din aplicarea în viaţa de zi cu zi a principiilor recuperării, precum şi din împărtăşirea propriei experienţe cu ceilalţi. Puterea mea Superioară prezintă multe oportunităţi pentru o trezire spirituală profundă. Trebuie doar ca în procesul meu de recuperare să îmi pun la contribuţie voinţa de a evolua. Astăzi sunt pregătit să evoluez.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

5 septembrie

ECHILIBRUL EMOŢIONAL

Acolo unde a fost cu putinţă, ne-am reparat direct greşelile...

Când îmi analizez perioada în care abuzam de alcool, îmi amintesc de o mulţime de oameni cu care intram în contact, din când în când, şi cărora le-am provocat necazuri cu furia şi sarcasmul meu. Nu mai pot să dau de aceşti oameni, aşa că nu pot să-mi repar direct greşelile. Singurele reparaţii pe care le pot face acestor indivizi cărora nu le pot da de urmă, singurele schimbări în bine pe care le pot oferi, sunt reparaţiile indirecte făcute altora cu care am avut tangenţă. Politeţea şi bunătatea, practicate cu regularitate, mă ajută să trăiesc în echilibru emoţional, fiind împăcat cu mine însumi.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

7 septembrie

„PORŢIUNEA NOASTRĂ DE STRADĂ”

Suntem acolo să ne măturăm porţiunea noastră de stradă, dându-ne seama că nu putem realiza nimic de valoare până nu procedăm astfel, neîncercând niciodată să-i spunem ce să facă. Greşelile lui nu se discută. Ne concentrăm asupra propriilor noastre greşeli.
ALCOOLICII ANONIMI

La scurt timp după ce m-am lăsat de băut, am făcut reparaţiile faţă de tatăl meu. Cuvintele mele s-au pierdut în vânt fiindcă îl învinuiam pentru necazurile mele. Câteva luni mai târziu, am făcut din nou reparaţiile faţă de tatăl meu. De data aceasta am scris o scrisoare în care nu-i mai aduceam învinuiri şi nici măcar nu aduceam vorba de greşelile lui. A funcţionat, iar eu am priceput, într-un final! Sunt responsabil doar de porţiunea mea de stradă şi – mulţumită lui Dumnezeu şi AA-ului – astăzi va rămâne curată.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

8 septembrie

„I-AM CERUT SĂ NE APERE”

Cu totală supunere, I-am cerut să ne apere şi să ne poarte de grijă.
ALCOOLICII ANONIMI

Nu puteam să am grijă de viaţa mea de unul singur. Am încercat, dar n-am reuşit. „Păcatul fundamental” m-a târât spre cele mai adânci prăpas­tii posibile şi, neputând nici măcar să funcţionez, am acceptat faptul că aveam cu disperare nevoie de ajutor. Am încetat să mai lupt şi m-am supus în totalitate lui Dumnezeu.
Abia atunci am început să evoluez! Dumne­zeu m-a iertat. O Putere Superioară ar fi trebuit să mă salveze, deoarece doctorii nu credeau că mai am şanse să supravieţuiesc. M-am iertat şi mă bucur de o libertate de care nu am mai avut până acum parte. Mi-am deschis mintea şi sufletul în faţa Lui. Cu cât mai multe învăţ, cu atât mai puţine ştiu – un adevăr umilitor – dar chiar vreau să continui să evoluez. Mă bucur de seninătate, dar numai atunci când îmi las viaţa în totalitate în grija lui Dumnezeu. Atât timp cât sunt sincer cu mine însumi şi Îi cer să mă ajute, pot să-mi menţin această existenţă plină de satisfacţii.
Încerc, măcar astăzi, să-i fac voia Lui –absti­nent.
Îi mulţumesc lui Dumnezeu că astăzi pot să aleg să nu beau.
Astăzi, viaţa e frumoasă!
lupusor_[...]

Scrie răspuns