021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Salut ,sint Tudor !

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
primavara
Veteran
Veteran

Re: Salut ,sint Tudor !

Mesaj de primavara »

Buna seara Tudor, Vbc & tuturor celor care citesc!
Imi cer si eu scuze pt intazire dar in acest timp sa stii Tudor ca am facut numai lucruri bune...adica am ajutat pe altii(nu este vb despre cei cu probleme de genul acesta si animalute care au avut nevoie de ajutor ...)In fine si pt ca fiecare postare a mea are si un mesaj in seara asta am sa vb putin despre faptul ca niciodata abstinenta cuiva nu trebuie sa depinda de altii si am sa dau un ex de care-mi amintesc cu placere...Era pe Forum cineva incepator care isi pusese toate sperantele in a reusi sa e lasa de baut in tine, Tudor si era acea persoanaacum dependenta de dialogurile cu tine...cand intr-o zi citeste stupefiata ca tu ai recazut(erai abstinent de vre-o 4 ani) si nu i-a venit sa creada...dar spre norocul ei nu a recazut si ea ci s-a apucat sa te incurajeze si sa te sustina(chiar mi-a placut maxim de ea pt ca habar nu avea despre abstinenta cam nimic)Mai tii minte?😂Ulterior a aflat ca acel Tudor nu erai tu ci un altul si concluzia si lectia data de tine a fost: abstinenta ta sa nu depinda niciodata de altii pt ca daca acele persoane recad, ce faci, recazi si tu?
Felicitari Tudor pt bucuriile la care ai participat si inteleg perfect fenomenul...🙏💖🍀
Seara senina abstinenta va doresc tututuror!
tudor
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Mesaj de tudor »

primavara scrie: 25 Oct 2025, 20:07 Buna seara Tudor, Vbc & tuturor celor care citesc!
Felicitari Tudor pt bucuriile la care ai participat si inteleg perfect fenomenul...🙏💖🍀
Buna ziua ,Primavara !
Buna ziua tuturor care ne citesc!
🙏 🤗Multumesc, Primavara pentru felicitari .
"Daca suntem seriosi si meticulosi in eforturile noastre "... sa fim in abstinenta atunci ne putem bucura linstiti si fericiti ,atunci cand e cazul de ceea ce se intampla in viata noastra.
Pe aici iar "bate vantul". Pacat ca cei care inca au probleme cu alcoolul nu isi doresc indeajuns de mult sa nu isi mai ditruga viata .Aici ar primi o mana de ajutor si un umar de sustinere.

Toate cele bune va doresc si abstinenta senina celor care au nevoie !
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
primavara
Veteran
Veteran

Mesaj de primavara »

Buna seara Tudor si asa cum am invatat tot aici nu poti ajuta pe cineva oricat ai vrea daca nu vrea el, ea, in primul rand..."duci un cal la apa dar nu-l poti face sa bea apa..."
Este atat de sofisticat acest fenomen ...prin simplitatea lui...si uneori te miri ca oameni educati, inteligenti, ambitiosi etc sunt atat de neputinciosi in fata alcoolului si cea mai mare greseala a celor abstinenti este ca nu cumva vreodata sa creda ca sunt ok si sa uite de unde au plecat pt ca alcoolul asteapta rabdator la panda si ani si cand lasi garda jos loveste si mai napraznic...Alcoolul nu tine cont deci de cine esti, femeie sau barbat, inteligent sau mai sarman cu duhul, bogat sau cersetor etc, nu, loveste in toti la fel...🙁
Alcoolismul nu este un viciu cum multi gresit cred ci este o boala care in timp se cronicizeaza daca nu luam masuri...
O seara senina abstinenta tuturor celor care au nevoie, vorba ta, Tudor!
Vbc
Veteran
Veteran

Mesaj de Vbc »

Seară senină!
Nu am nevoie de noroc. Eu îmi fac propriul meu noroc...
Vbc
Veteran
Veteran

Mesaj de Vbc »

#45zi
tudor
Veteran
Veteran

Mesaj de tudor »

Vbc scrie: 30 Oct 2025, 22:20#45zi
Salut!
Un lucru care m-a ajutat a fost să nu contorizez zilele de abstinență ci sa fac fiecare zi să conteze in abstinență.
Sa fac ceva care sa ducă la creșterea spirituală.
Dacă nu schimbi nimic nimic nu se schimbă.
Toate cele bune și abstinență daca asta îți dorești!
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Vbc
Veteran
Veteran

Mesaj de Vbc »

Mulțumesc pt mesaj!
Sigur si tu le contorizezi Tudor
Fiind o realizare pt fiecare intr o oarecare masură
tudor
Veteran
Veteran

Mesaj de tudor »

Vbc scrie: 31 Oct 2025, 06:36 Mulțumesc pt mesaj!
Salutare ,Tuturor!
" Sigur si tu le contorizezi Tudor"
Da, odata pe an cand imi exprim recunostiinta la grupul AA unde am intrat in abstinent AA.
A fi abstinent este acum ceva ... natural 😊. Adica nu ma mai obsedeaza , tenteaza , numai mai gandesc la alcool decat acum cand scriu .la grup cand vorbesc de trecut. "Nu il mai vad" in rafturi. La inceputul abstinentei a fost greu nu din cauza poftei, obsesiei care mi-a fost luata de Dumnezeu si a disparut din cauza anilor de baut greu cand am tot incercat "bautul controlat 🙂 ",ci din cauza ca trebuia sa traiesc "fara anestezie"sa privesc viata direct in ochi fara sa ma mai mint , sa accept realitatea asa cum este.
"Viața este acea realitate când se termină băutura."😊 (anonim)
"Am aflat că trebuia să recunoaştem pe deplin, în adâncul sufletului, că eram alcoolici. Acesta este primul pas în refacerea sănătăţii. Amăgirea că suntem sau vom putea fi curând ca restul lumii trebuie spulberată."Cartea Alcoolicii Anonimi _ https://aamo.info/bb/aaromania/aabbroma ... 0ALCOOLISM
Când se oprește băutura,cand abstinenta este dorita cu adevarat si accept ca nu sunt un bautor normal, începe viața adevărată. Nu cea trăită prin ceață, ci cea în care simți, greșești, iubești și înveți cu adevărat. Acolo unde nu mai fugi de tine, ci te întâlnești cu tine — și unde înțelegi că, dacă nu schimbi nimic, nimic nu se schimbă.

Toate cele bune si abstinenta seniana celor care si-o doresc! 👍
ImagineOLD Tudor
Vbc
Veteran
Veteran

Mesaj de Vbc »

tudor scrie: 02 Noi 2025, 09:35
Vbc scrie: 31 Oct 2025, 06:36 Mulțumesc pt mesaj!
Salutare ,Tuturor!
" Sigur si tu le contorizezi Tudor"
Da, odata pe an cand imi exprim recunostiinta la grupul AA unde am intrat in abstinent AA.
A fi abstinent este acum ceva ... natural 😊. Adica nu ma mai obsedeaza , tenteaza , numai mai gandesc la alcool decat acum cand scriu .la grup cand vorbesc de trecut. "Nu il mai vad" in rafturi. La inceputul abstinentei a fost greu nu din cauza poftei, obsesiei care mi-a fost luata de Dumnezeu si a disparut din cauza anilor de baut greu cand am tot incercat "bautul controlat 🙂 ",ci din cauza ca trebuia sa traiesc "fara anestezie"sa privesc viata direct in ochi fara sa ma mai mint , sa accept realitatea asa cum este.
"Viața este acea realitate când se termină băutura."😊 (anonim)
"Am aflat că trebuia să recunoaştem pe deplin, în adâncul sufletului, că eram alcoolici. Acesta este primul pas în refacerea sănătăţii. Amăgirea că suntem sau vom putea fi curând ca restul lumii trebuie spulberată."Cartea Alcoolicii Anonimi _ https://aamo.info/bb/aaromania/aabbroma ... 0ALCOOLISM
Când se oprește băutura,cand abstinenta este dorita cu adevarat si accept ca nu sunt un bautor normal, începe viața adevărată. Nu cea trăită prin ceață, ci cea în care simți, greșești, iubești și înveți cu adevărat. Acolo unde nu mai fugi de tine, ci te întâlnești cu tine — și unde înțelegi că, dacă nu schimbi nimic, nimic nu se schimbă.

Toate cele bune si abstinenta seniana celor care si-o doresc! 👍

Eu la altceva ma refer ...cand aveai primele 45 zile de abstinenta din abstinenta care o ai in prezent....sigur contorizai
Vbc
Veteran
Veteran

Mesaj de Vbc »

Dacă îmi zici ca nu e asa.....tind sa nu te cred!
Scrie răspuns