021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Buna

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
tudor
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Buna

Mesaj de tudor »

Salut ASIDO ! :) Alcolicii anonimi iti ofera ceea ce nu ai la inceputul abstinentei exemple din experienta lor ,sustinere si intelegere sugestii pentru situatiile de risc pe care nu ti le poate da un psiholog petru simplul fapt ca el nu este alcoolic.EL,psihologul te poate sfatui ca daca iti este frica ca o bei la petrecere este bine sa nu te duci si atunci ce ai sa faci la REVELIOANE ?Te inchizi in casa cu familia? Sincer sa raspunzi ! Cit de mult crezi ca te poti baza pe propria vointa de unul singur? DA Alcolicii anonimi nu poti sa ii iei cu tine la receptii ,onomastici, peste dar pot raspunde la telefon atunci cind ai tentatii .Sotia,daca este cu tine ,daca ii spui ca iti vine sa bei spune ca nu este bine, si ca daca o faci te va parasi. Sotiile noastre ale celor dependenti de alcool nu stiu prin ce trecem noi pentru ca ele nu au problema noastra.O" abstinenta
cladita pe dorinta altora este pur si simplu o abtinere si nu are sanse de reusita.Eu si multi alti am incercat asta in trecut si am sfirsit prin a reincepe sa bem si mai mult ca inainte :) .ASIDO sti foarte bine asta ca doar si scris nu demult asta !BOBOC subliniat foarte bine ce gasim la AA ii multumesc ca a spus asta el si nu eu pentru ca are o valoare mult mai mare spusa de o persoana pe care nu o cunosc si ii multumesc pe aceasta cale. :)
Motivatia mea este urmatoarea :IN ABSTINENTA imi merge bine ,sint sanatos,toti se pot baza pe mine, rezolv problemele cu mintea limpede iar daca mie imi merge bine ii merge bine si familiei mele aceasta din urma fiind rezultanta faptului ca sint un abstinent cu abstinenta sobra (CLEAN and SOBER).Succes si abstinenta senina !
P.S. Este si un film legat de dependenta intitulat "CLEAN AND SOBER ",legat de dependenta,cu Michel KEATON cel mai tare film legat de alcool este filmul
"ZILE CU VIN SI TRANDAFIRI " cuJACK LEMON SI LEE REMICK ,titlul original este "DAYS WITH WINE AND ROSES " din 1962 si il gasesti pe Bit Torrent tradus.
Eu nu fac prozelitism la AA ci povestesc despre ce m-a ajutat pe mine si incercind prin asta sa ajut asa cum am fost si eu ajutat la rindul meu ! Daca AA -UL insamna dependenta imi pare bine ,pentru ca atunci cind beam "socializam" numai cu paharul .Prietenii m-au lasat sa aleg ei sau alcoolul.Ales alcoolul pentru o buna perioada.
A trecut ! Sintem oameni si depindem uni de alti intr-o mai mica sau mai mare masura ,asta fie ca vrem sau nu ,iar atunci cind au o influenta pozitiva asupra mea asta imsemna ca ma ajuta pe mine si prin si familia!Trebuie numai sa gindim pozitiv si sa luam aminte la tot si toti ce ne pot ajuta.Orgoliul te poate orbi si impiedica sa reusesti acolo unde altii au facut-o impreuna !DOVADA ? ESTI PE FORUM SI INTERACTIONEZI CU ALTI OAMENI CARE AU PROBLEME ASEMANATOARE ! :)
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
asido1973
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 22,09,2009

Mesaj de asido1973 »

multumesc ! Astazi au trecut 4 luni de cand nu am mai baut deloc !!! Pentru mine AA , nu e o solutie ! AA mi se pare o religie si nu vreau asa ceva !
Nu sunt complet inutil….cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
Pentru alte intrebari sau discutii va stau la dispozitie la orice ora pe adresa de mail: [...]
tudor
Veteran
Veteran

Mesaj de tudor »

:) SALUT ASIDO ! :) Ma bucur ca ai revenit in forta si cu o stare de spirit binefacatoare pentru forum ! :)
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
asido1973
Veteran
Veteran

Mesaj de asido1973 »

de unde sa revin ? mi-am revenit doar .... !!! :lol: :lol: :lol:
Pentru alte intrebari sau discutii va stau la dispozitie la orice ora pe adresa de mail: [...]
tudor
Veteran
Veteran

Mesaj de tudor »

:o mai repeta de unde ai revenit !
ImagineOLD Tudor
asido1973
Veteran
Veteran

Mesaj de asido1973 »

nu am revenit , mi-am revenit
tudor
Veteran
Veteran

Mesaj de tudor »

:) Ma bucur ca ti-ai revenit ASIDO ! :) Iti multumesc pentru recomandarile date lui ALEXA ( Alexai ) in care o sfatuiai sa mearga sa incerce si la alcoolicii anonimi !Iti multumesc si ramin dator! :)
ImagineOLD Tudor
minodor
Boboc
Boboc

Mesaj de minodor »

Bine ai revenit de la DD asido, printre noi cei cu probleme AA
asido1973
Veteran
Veteran

Mesaj de asido1973 »

de la DNA , nu DD . apropo , am spus ca omul pentru a reusi poate sa incerce orice , dar nu sunt de acord cu unii dintre voi , care sustin ca doar cu AA reusesti . E o mare greseala . Parac sunteti nu stiu ce cult , si numai la voi e mantuirea . Ca si mantuirea , care o capeti prin credinta din inima ta , indiferent de religie , la fel si abstinenta se poate atinge , cu credinta din inima , indiferent de AA , BB, CC, DD , mai nou la mine DNA
minodor
Boboc
Boboc

Mesaj de minodor »

In orasul in care locuiesc nu exista nici o comunitate AA, deci nu particip la sedintele organizate de grupurile AA, cu toate ca mi-as dori acest lucru. As face orice sa scap de "prietenul" comun. Asa ca o solutie ar fi discutiile pe acest forum si impartasesc si eu ideea de a exista si un chat (fie el functional si numai noaptea cum spunea admin). Am citit cam tot ce s-a scris pe forum si, in general, cam tot ce se poate citi pe net despre alcoolism, deci sunt in cunostinta de cauza, dar asta nu ajunge... Pe langa vointa despre care se tot vorbeste simt ca am nevoie de voi, de experientele voastre in domeniu, de cunoasterea dificultatilor pe care le-ati intampinat in anumite faze ale bolii...
Scrie răspuns