Despre Aliat

Informatii generale

Programul AlcoHelp oferă instrumente şi informaţii care te pot ajuta să gestionezi problemele legate de consumul de alcool. Dacă alegi să te înscrii în program, îţi vor fi solicitate unele informaţii personale, toate în condiţii de anonimat. Pe parcursul derulării programului, vei fi rugat să oferi şi alte informaţii personale, în funcţie de specificul problemelor tale.

În continuare sunt descrise tipurile de informaţii care îţi vor fi solicitate şi modul în care acestea vor fi colectate, procesate şi utilizate, conform termenilor politicii de confidenţialitate.

Ce tip de informaţii îţi vor fi solicitate şi din ce motiv?

Sex: Unele informaţii sunt diferenţiate în funcţie de sex (cercetările au evidenţiat unele diferenţe în ceea ce priveşte efectele alcoolului asupra organismului, precum şi strategiile terapeutice eficiente la bărbaţi şi femei).

Vârstă: Unele dintre informaţiile şi feed-back-urile care îţi vor fi oferite pe parcurs vor ţine cont de legătura dintre vârsta ta şi stadiul schimbării în care te găseşti.

Nume de utilizator: Acest program îţi personalizează răspunsurile şi creează un plan terapeutic care îţi va fi specific. Îţi recomandăm să nu îţi foloseşti numele; pentru a-ţi proteja anonimatul îţi sugerăm să foloseşti un pseudonim.

Adresă e-mail: Pe parcursul programului, îţi pot fi trimise la adresa de e-mail mesaje de suport sau mesaje conţinând mici sfaturi practice, trucuri, îndrumări pentru a face faţă mai uşor încercării tale de a face schimbări în ceea ce priveşte consumul de alcool. Adresa de e-mail nu va fi folosita in alte scopuri si nici nu va fi transmisa catre alte persoane sau institutii.

Informaţii despre progresul personal: Aceste elemente vor constitui baza de furnizare a feed-back-ului, a sfaturilor practice specifice şi a mesajelor electronice motivaţionale. Toate informaţiile oferite sunt STRICT CONFIDENŢIALE ! Nu comunicăm, nu transmitem şi nu folosim în niciun alt fel adresa de e-mail, numele sau altă informaţie personală şi nu te vom contacta în niciun fel pentru a-ţi trimite mesaje anunţuri publicitare, oferte promoţionale sau alte informaţii nesolicitate.

Cum vor fi utilizate informaţiile ?

  • Informaţiile pe care le vei furniza vor fi comparate cu ale altora astfel încât vom putea lua decizii pentru a aduce îmbunătăţiri programului.
  • Informaţiile generale, anonime vor fi analizate pentru a studia eficacitatea programului, comparându-le cu cele ale unui grup martor, in scopul realizarii unor cercetari stiintifice.
  • Informaţiile oferite vor fi folosite pentru a crea o bază de date clinice, cu ajutorul căreia va putea fi validat şi în România acest tip specific de intervenţie terapeutică.